به گزارش انتخابتو، این مخزن زباله که قدمت آن به دوران حکومت عیلامی ها در خوزستان و جنوب غربی ایران بازمی گردد، هزاران اثر مهر و سفال، ابزار سنگی و بقایای حیوانات، اشیاء سرشماری و صدها جسد حیوان را به باستان شناسی ایران ارائه کرد. .
همشهری نوشت: تپه تیلین در سال 1400 کشف شد و قدمت آن به 1400 قبل از میلاد می رسد. برخی از قطعات مهر سفالی مربوط به هزاره سوم یعنی 5000 سال پیش مورد توجه باستان شناسان قرار گرفت و از سال 1402 تاکنون دو فصل تحقیقات باستان شناسی بر روی آنها انجام شده است. این تپه اشکانی است.
یافته های تپه تیلین در جهان بی نظیر است
شکوه خسروی، رئیس کاوش های باستان شناسی تپه تیلینه: در دومین فصل کاوش، هزاران اثر باستانی به قدمت 5 هزار سال پیش را در یک ترانشه 25 متری پیدا کردیم. علاوه بر مهرها، بدن حیوانات دست نخورده و شکسته، اشیاء شمارش گلی، تکه های سفال، بقایای گیاه سوخته و استخوان حیوانات نیز یافت شد. اینها برای بازسازی رژیم غذایی ساکنان باستانی منطقه مفید هستند. یافته ها نشان داد که تپه تیلینه یک مرکز مهم اقتصادی و اداری بوده است. کشف بقایای معماری گل آلود و برخورد مهرهای پراکنده بر زمین از مهمترین یافته های این فصل کاوش بود. جالب اینجاست که آثار پیدا شده پس از بررسی و بازرسی در دوران باستان دور ریخته می شد و ما آنها را در میان خرابه های باستانی یافتیم. با این حال، کشف بقایای معماری سفالی و برخی آثار مهر نشان می دهد که ساختمان های اداری تپه تیلینه از محل سدها دور نبوده است. این مرکز احتمالاً محل مبادله و توزیع فرآورده های حیوانی مانند چربی های حیوانی و نوشیدنی های مختلف بوده است. از آنجایی که بسیاری از آثار مهر باستانی در هیچ جای دنیا یافت نشده است، تیلینه مکان خاصی است که با بررسی دقیق جامعه ای در آغاز تاریخ می توان به خوبی آن را مطالعه کرد.
۲۳۳۲۱۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ