استودیوی Earthscape اخیراً پروژه “Into a Wild Home” را در Mettupalayam، Coimbatore، هند، به عنوان نمونه مجسمه ای از طراحی پایدار به پایان رسانده است. این خانه در زمینی به مساحت پنج هکتار با چشماندازهای پانوراما از کوههای جنگلی انبوه و مناظر سبز سرسبز از درختان نارگیل و نخل ساخته شده است.
به پایداری فراتر از کاشت درخت فکر کنید
به گزارش عصر ایران، این خانه الگویی منحصر به فرد از معماری پایدار محسوب می شود که در آن از مصالح طبیعی و بومی منطقه استفاده شده و از سیستم های انرژی های تجدیدپذیر استفاده می شود. طراحی ارگانیک خانه به خوبی با محیط طبیعی اطراف هماهنگ است و تجربه زندگی فراموش نشدنی را در دل طبیعت به ساکنان ارائه می دهد.
با وجود مسطح بودن منطقه و عدم وجود ویژگی های توپوگرافی فوق العاده، معماران این پروژه را با رویکردی خلاقانه طراحی کردند. بر اساس فلسفه طراحی 75/25، به این معنی که 25 درصد از کل مساحت پروژه به ساخت و ساز ساختمان و 75 درصد باقی مانده به طبیعت اختصاص دارد، آنها توانستند تعادل منحصر به فردی بین محیط ساخته شده و محیط طبیعی ایجاد کنند. این نسبت دقیق نشان دهنده تعهد طراحان به حفظ حداکثری ویژگی های طبیعی سایت و ایجاد ارتباط پایدار بین ساختمان و محیط است.
برای Earthscape Studio، پایداری فراتر از کاشت درخت است. هدف این شرکت با استفاده از تکنیک های نوآورانه ساخت و ساز، ایجاد ساختمان هایی با کمترین تأثیر بر محیط است.
در پروژه “به سوی خانه وحشی” این رویکرد با استفاده از یک سیستم ساختاری منحصر به فرد به نام “معماری تاشو” نشان داده شده است. این سیستم با فرم های روان و انتقال بدون درز تعریف می شود. در نمای بیرونی از پوسته بتنی گچ شده سنتی توپی به ضخامت 11.5 سانتی متر و در قسمت داخلی از گچ گلی استفاده شده است. این انتخاب متریال نیاز به ستون ها یا تیرها را از بین می برد.
معماری زمین از استودیو Earthscape
معماران استودیو Earthscape با پروژه “به سوی خانه وحشی”، هنرهای سنتی هند و معماری خاکی را با استفاده از مواد و تکنیک های محلی جشن گرفتند. گچ آهک بر روی کف و مبلمان توکار جریان می یابد و یک فضای داخلی بدون درز ایجاد می کند در حالی که دمای داخلی را تقریباً سه درجه سانتیگراد کاهش می دهد.
شکل منحنی و ارگانیک سازه حس ورود به غار را القا می کند و فضای زندگی دلپذیر را با فضای طبیعت وحشی و غار مانند ترکیب می کند.
معماران استودیو Earthscape در پروژه «به سوی خانه وحشی» از هنر سنتی هندی و معماری خاکی استفاده کرده اند. در این پروژه گچ آهک که به عنوان یک ماده طبیعی و محلی شناخته می شود، به آرامی روی کف و مبلمان توکار ریخته شد.
این ماده علاوه بر ایجاد سطحی زیبا و یکنواخت به کاهش تقریباً سه درجه سانتیگراد دمای داخلی نیز کمک می کند. فرم های منحنی و ارگانیک ساختمان که یادآور غارها و تپه های اطراف است، احساس وحدت با طبیعت را تقویت می کند.
این طراحی از استراتژی های خنک کننده غیرفعال برای افزایش راحتی سرنشینان در آب و هوای مرطوب کویمباتور استفاده می کند. این سازه توسط یک چشم انداز سرسبز احاطه شده است و یک لایه عایق طبیعی ایجاد می کند که دمای داخلی را کاهش می دهد و در عین حال به استحکام و یکپارچگی سازه کمک می کند. محل پنجرهها و دریچهها با دقت انتخاب شده است تا امکان اثر پشتهای و جریان هوای سرد به داخل و خارج از هوای گرم فراهم شود. دهانه نوار خطی مناظری پانوراما از درختان بلند نارگیل و نخل را ارائه می دهد، در حالی که یک حیاط مرکزی اجازه می دهد تا نور طبیعی و تهویه به فضاهای داخلی جریان یابد.
داخلی سیال و پیوسته
تیم Earthscape Studio رویکرد طراحی داخلی را دوباره تعریف کرد و بر مبلمان داخلی تاکید کرد. ملافه ها، کوسن ها و پارچه های سفارشی مکمل منحنی ها و منحنی های خانه هستند و به زبان طراحی ارگانیک آن کمک می کنند. حمامها دارای پوششهای ضدآب طبیعی هستند، در حالی که ضایعات چوب و سنگ محلی برای ساخت درها، نیمکتها و دستگیرهها مجدداً استفاده شد.
پوسته بیرونی خانه با فضای سبز احاطه شده و فضایی باغ مانند ایجاد کرده و ارتباط با طبیعت را تقویت می کند. با مشاهده از داخل، پنجرههای بزرگ مناظر جنگل را قاب میکنند و به تجربه حضور فراگیر در طبیعت کمک میکنند. تمام جزئیات خانه به گونه ای طراحی شده بود که بازدیدکنندگان را شگفت زده کند و به بافت طبیعی احترام بگذارد.
اطلاعات پروژه
نام پروژه: به سوی خانه وحشی
معمار: استودیو Earthscape
مکان: Mettupalayam، Coimbatore، تامیل نادو، هند
متراژ بنا: 135 متر مربع
ارسال پاسخ