با فیلم های شجاعی مواجه شدیم/ نسل هشتاد مستندسازان خلاق وارد سینما شدند

با فیلم های شجاعی مواجه شدیم نسل هشتاد مستندسازان خلاق

وی در گفت و گو با انتخابتو گفت: در کار امسال با ژانرهای مختلف سینمای مستند مواجه بودیم و تنوع در مستند وجود داشت که باعث شد جشنواره هجدهم نسبت به دوره های قبل غنی تر شود. البته جای کار مستقل فیلمسازان مستقل همچنان محسوس بود. امیدوارم مدیران جشنواره در سال های آینده برنامه ای در این خصوص داشته باشند.
قربانپور با بیان اینکه فیلم های امسال آثار شجاعی هستند، گفت: این نکته بارزترین نکته جشنواره سینماحکیرات امسال بود و نشان می دهد که نسل متفاوتی وارد سینمای مستند کشور شده است. من این نسل و ظاهر آنها را دوست دارم، فکر می کنم باید به آن توجه کرد. حتی امسال یک مستند طنز هم در جشنواره داشتیم که بسیار پرمخاطب بود و ظاهر متفاوتی داشت.

نسل دهه 80 وارد سینمای مستند شد، باید نگاه ها و خلاقیت های جدید آنها را بپذیریم و حتی تشویق کنیم. اینکه این جوانان ظاهر متفاوت و جذابی دارند و شباهتی به کارهای گذشته در سینمای مستند ما ندارد، نشان از خلاقیت آنها دارد.
قربانپور گفت: در جشنواره امسال با فیلم های بسیار خوبی در حوزه محیط زیست مواجه شدیم. زمان بیشتری برای تولید این آثار صرف می شود و به صورت حرفه ای تری با ابزار و امکانات مدرن تر و مجهزتر تولید می شوند که کیفیت آنها را به شدت افزایش می دهد. با توجه به اینکه امسال با فیلم های زیبای محیطی زیادی مواجه شدیم، این موقعیت ها در هیئت داوران مورد توجه قرار گرفت. سینمای محیطی ما بسیار به استانداردهای جهانی نزدیک است و باید توجه ویژه ای به آن می شد.
هیئت داوران جشنواره سینما-هگریت گفت: نظر من نسبت به هیئت داوران این بود که آثاری را انتخاب کنیم که فاصله چندانی با دوره ای که در آن داریم نداشته باشند. به این معنا که دور از چشم بیننده و زمانی هستند که در آن زندگی می کنیم.

قربانپور درباره کیفیت کلی آثار برگزیده در هجدهمین جشنواره سینماحقیقت گفت: کیفیت آثار جشنواره عموماً چیزی است که سیاستگذاران جشنواره اعلام می کنند. یعنی انتخاب می کنند که کدام آثار در جشنواره شرکت کنند. سیاست جشنواره امسال گنجاندن آثار متنوع تر در بخش های مسابقه بود. شاید برخی از این فیلم ها با ذائقه اعضای هیات داوران مطابقت نداشتند، اگر ما در هیات انتخاب بودیم، فیلم های دیگری را انتخاب می کردیم، اما هیات انتخاب تنوع ژانری را می خواست. مدیر جشنواره معتقد بود جشنواره «سینما-غکریت» باید شامل دیدگاه ها و سلایق متفاوت باشد و از این رو تنوع آثار برگزیده وجود دارد. به عنوان مثال آثار مستند اجتماعی ساخته شده با امکانات کم مورد توجه جشنواره قرار گرفت و جزو آثار برگزیده قرار گرفت. بنابراین در نهایت این سیاستگذاران جشنواره بودند که سطح کیفی جشنواره را انتخاب کردند.

۵۷۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین