انتخابتو، هپاتیت یک بیماری التهابی کبدی است که معمولاً در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود و بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت در پنج گروه A، B، C، D و E طبقه بندی می شود. سازمان. (WHO) بیش از 354 میلیون نفر در جهان به انواع B و C این ویروس مبتلا هستند.
هپاتیت A از طریق آب و غذای آلوده، هپاتیت B از طریق تماس با ترشحات آلوده به HBV مانند خون، هپاتیت C از طریق خون و ترشحات بدن آلوده به HCV، هپاتیت D از طریق خون آلوده و هپاتیت E منتقل می شود. منتقل شده است. از طریق آب و غذای آلوده
با بیان اینکه هپاتیت یک بیماری خاموش است و علائمی مانند تب، بی اشتهایی، حالت تهوع، خستگی، استفراغ، درد شکم، درد مفاصل و زردی زمانی رخ می دهد که کبد آسیب جدی ببیند.
در حال حاضر به گفته رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران، کمتر از یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور به هپاتیت B و کمتر از 150 هزار نفر به هپاتیت C مبتلا شده اند و بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیماری های عفونی وزارت بهداشت. وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی از سال 1396 بر اساس اطلاعات ثبت شده، بروز هپاتیت A در کشور حداقل 12.87 مورد در هر میلیون نفر است و در سال گذشته 10.94 مورد این بیماری از دانشگاه های علوم پزشکی کشور گزارش شده است. گزارش شده است.
تحقیقات روی گروه سنی مبتلایان نشان می دهد که حدود 50 درصد موارد عفونت در کودکان زیر 10 سال و حدود 31 درصد مربوط به افراد 10 تا 19 ساله است. در این سنین انتقال و پیشگیری از هپاتیت A از اهمیت بالایی برخوردار است.
در بین انواع هپاتیت، انواع B و C با مشکلات جدی تری همراه است و افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B یا C در معرض عوارض احتمالی مانند بیماری مزمن کبدی هستند. سیروز و سرطان کبد و نارسایی کبد زمانی رخ می دهد که کبد نتواند به درستی کار کند.
در سرتاسر جهان اهمیت اطلاع رسانی به مردم در مورد بیماری های ویروسی به ویژه هپاتیت B و C داده می شود تا زمینه ای برای از بین بردن این بیماری ها فراهم شود و اهمیت افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری و روش های آن. انتقال و انتقال در نظر گرفته شده است. پیشگیری از عفونت با سیدموید علویان، رئیس انجمن ایران برای مطالعات کبد (هپاتیت)، استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:
ایمنا: میزان شیوع هپاتیت B و C در کشور چگونه ارزیابی می شود و در حال حاضر چند نفر به این بیماری مبتلا هستند؟
علویان: در حالی که حدود 40 سال پیش شیوع هپاتیت B در ایران بین 5 تا 7 درصد بود، امروزه شیوع این بیماری در کشور به کمتر از 1.2 درصد رسیده است و این موفقیت نتیجه واکسیناسیون هپاتیت B در 40 میلیون نفر است. جمعیت ایرانی از سال 2013 واکسن این بیماری به همه نوزادان تزریق شده است و گروه های پرخطر بسیاری هستند که این واکسن را رایگان دریافت می کنند.
هدف سازمان بهداشت جهانی حذف هپاتیت C تا سال 2030 یعنی سال 1410 میلادی است. البته این بیماری در گروه های پرخطر مانند هموفیلی، دیالیزی و تالاسمی در کشور برطرف شده است اما هپاتیت C نیاز به رفع دارد. هنوز هم در میان برخی از گروه های پرخطر مانند معتادان تزریقی شیوع بالایی دارد.
انجمن تحقیقات کبدی همگام با شبکه هپاتیت که نزدیک به 20 سال است در کشور فعالیت می کند و با هدف برگزاری سمینارها، انجام تحقیقات کاربردی و راهنمایی مسئولان وزارت بهداشت در انتخاب سیاست های صحیح برای رفع هپاتیت فعالیت می کند. هپاتیت B و C.
اطلاع رسانی به مردم در مورد بیماری های ویروسی به ویژه هپاتیت B و C در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است تا زمینه رفع این بیماری ها فراهم شود. بر اساس آخرین آمار موجود، کمتر از یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور به هپاتیت B و کمتر از 150 هزار نفر به هپاتیت C مبتلا هستند.
ایمنا: علائم هپاتیت چیست؟
علویان:بیماری هپاتیت B می تواند بدون علامت باشد یا علائم بسیار جدی با درگیری شدید کبد ایجاد کند. علائم سرماخوردگی، معمولاً پس از ورود ویروس به بدن و پس از یک دوره کمون؛ ضعف، خستگی، خواب آلودگی، از دست دادن اشتها، تب، درد عضلانی، آرتریت و غیره. حباب ها ممکن است بثورات ایجاد شود و پس از مدتی فاز دوم علائم به صورت زردی ظاهر شود و با بهبود علائم اولیه ادرار تیره یا رنگ مدفوع کمرنگ شود و پس از این مرحله ، بیمار وارد مرحله بهبودی می شود.
عموماً کودکان علائم خفیفتری را نشان میدهند و اکثراً بدون علامت هستند، همچنین بسیاری از مبتلایان به این بیماری علائم زردی ندارند و دلیل آن این است که افراد در دوران نوزادی و کودکی به این بیماری مبتلا میشوند و اکثراً بدون علامت هستند.
به طور کلی اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی هیچ علامتی از این بیماری ندارند و بیماری آنها با آزمایشات روتین مشخص می شود. در واقع، علائم و نشانههای بیماریهای کبدی متفاوت است و علائم هپاتیت از حالت سرماخوردگی و آنفولانزا تا یک بیماری زردی شدید به نام هپاتیت حاد متغیر است.
ایمنا: هپاتیت C چگونه در جهان گسترش می یابد؟
علویان:هپاتیت ویروسی مزمن B و C یکی از بیماریهای شایع در سراسر جهان است و افزایش آگاهی عمومی و اطلاعرسانی در مورد راههای انتقال، روشهای پیشگیری و روشهای درمانی که میتواند به کنترل بیماری کمک کند، منجر به پیشرفتهای چشمگیری در درمان هپاتیت C شده است. با ایجاد تحولی عظیم در سال های اخیر، با استفاده از داروهای جدید، می توان به جامعه ای عاری از هپاتیت C در آینده امیدوار بود و با شناسایی افراد مبتلا، در نظر گرفتن عوامل خطر و درمان آنها، از تعداد افراد مبتلا در جامعه بکاهد. و از ابتلای افراد جدید جلوگیری کنید.
عفونت ویروس هپاتیت C امروزه به عنوان یک معضل بهداشتی بزرگ در سراسر جهان مطرح است و از این بیماری به عنوان یک معضل یاد می شود، اما اگر اقدامات لازم برای کنترل و پیشگیری انجام نشود، در آینده به فاجعه تبدیل خواهد شد. .
این بیماری در کشورهای شرق آسیا و مصر، پاکستان و آذربایجان بیشتر از سایر نقاط جهان شایع است، اما آمار دقیقی از بیماران در همه کشورها در دسترس نیست.
ایمنا: هپاتیت C چگونه منتقل می شود؟
علویان: ویروس هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد آلوده منتقل می شود. ویروس هپاتیت C می تواند تا سه ماه در محیط خارج از بدن و در خون خشک شده زنده بماند، اما با جوشاندن در دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت پنج دقیقه از بین می رود.
تا سال 1992 شایع ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C در کشورهای خارجی و ایران بین سال های 1374 تا 1375 از طریق دریافت خون و فرآورده های آلوده بوده است اما در حال حاضر تمام خون ها از نظر بیماری های عفونی مختلف از جمله هپاتیت C مورد بررسی قرار می گیرد و وجود دارد. هیچ چی. نگران باشید.
ایمنا: هپاتیت B چیست و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد؟
علویان: هپاتیت ویروسی یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است و ویروس هپاتیت B یکی از شایع ترین عفونت ها و عامل مهم نارسایی کبد است. سیروز حل مشکل هپاتیت که از بیماری های کبدی محسوب می شود نیازمند افزایش آگاهی و دانش همه افراد جامعه است و برای پیشگیری از این بیماری باید به راه های انتقال آن توجه شود.
ویروس هپاتیت B عامل این بیماری در انسان است. این ویروس در کبد انسان تکثیر و تکثیر می شود و مواد تولید شده توسط این ویروس ها وارد جریان خون می شود. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی شکل و ساختار این ویروس مشخص می شود و این ویروس وارد سلول های کبد شده و آنها را به این حالت وادار می کند. آنها ویروس های مشابهی تولید می کنند به طوری که هسته سلول کبد قسمت فعال ویروس را تشکیل می دهد و سایر قسمت های سلول کبد ذرات سطحی کوچک و پروتئین های اضافی ویروس را تشکیل می دهند.
ایمنا: شیوع هپاتیت B در جهان چقدر است؟
علویان: عفونت مزمن هپاتیت B در مناطق مختلف جهان متفاوت است و بنابراین مناطق مختلف جهان به سه گروه مناطق کم شیوع، مناطق با شیوع متوسط و مناطق با شیوع بالا تقسیم می شوند.
در مناطق کم شیوع از جمله آمریکا، اروپای غربی، استرالیا و نیوزلند، شیوع ناقلین هپاتیت B کمتر از 2 درصد است و در مناطق با شیوع متوسط، نسبت ناقلین هپاتیت B بین 2 تا 8 درصد است. و این مناطق شامل کشورهای اطراف مدیترانه، ژاپن، آسیای مرکزی، خاورمیانه و بخشهایی از آمریکای جنوبی و لاتین و اروپای شرقی است.
در مناطق با شیوع بالا، شیوع ناقلین هپاتیت B بیش از 8 درصد است. اینها شامل آسیای جنوب شرقی، چین، آلاسکا و بخش هایی از خاورمیانه و شرق اروپا می شود. تفاوت در میزان ناقلین هپاتیت B در مناطق مختلف بیشتر مربوط به سن بیمار است و بین سن بیمار و مزمن بودن بیماری رابطه معکوس وجود دارد.
ایمنا: هپاتیت B چگونه منتقل می شود و آیا احتمال انتقال این بیماری از مادر مبتلا به نوزاد وجود دارد؟
علویان:روش انتقال هپاتیت B در نقاط مختلف جهان متفاوت است. دوره نهفته بیماری هپاتیت B، یعنی میانگین مدت زمان ورود ویروس به بدن و بروز علائم و عفونت، 45 تا 160 روز است. انتقال هپاتیت B از مادر آلوده به نوزاد در سال 2017 آغاز شده است . در گذشته این مهم ترین راه انتقال بیماری بود، به طوری که پس از شناسایی یک مورد آلوده در خانواده، تعداد قابل توجهی از خواهران و برادران فرد مبتلا نیز شناسایی شدند.
خطر انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد ارتباط مستقیمی با وضعیت تکثیر ویروس در بدن مادر دارد. . .
انتقال از مادر آلوده به جنین در رحم بسیار نادر است و در بیشتر موارد انتقال از مادر به نوزاد در بدو تولد اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که واکسیناسیون با واکسن هپاتیت B می تواند از ابتلای نوزادان به این بیماری و شیردهی نوزادان جلوگیری کند. نسبت به هپاتیت B از مادران آلوده مصون هستند.
ایمنا: وضعیت دارویی و درمانی بیماران هپاتیت B و C چگونه است؟
علویان: در حال حاضر تمامی داروهای مورد نیاز بیماران هپاتیتی در کشور موجود، مورد استفاده و تحت پوشش بیمه قرار دارد. هپاتیت C مشکل زیادی ندارد زیرا درمان این بیماری رایگان است و بیمه شدگان می توانند بدون پرداخت هزینه داروهای خود را تهیه کنند و افراد بدون بیمه نیز با مراجعه به بیمه سلامت می توانند از پوشش بیمه ای رایگان برخوردار شوند.
داروهای بیماران هپاتیت B نیز تحت پوشش بیمه قرار می گیرد اما با کمک وزارت بهداشت و بیمه درمان بیماران هپاتیت B نیز رایگان است.
ارسال پاسخ