آلودگی آب آشامیدنی نیز ممکن است یکی از عوامل خطر سرطان باشد. مطالعه ای در مورد آب آشامیدنی در تهران نشان می دهد که کودکان و زنان باید مدتی از آب آشامیدنی دوری کنند.
به گزارش همشهری آنلاین، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. محمداسماعیل اکبری از انجام مطالعاتی بر روی آب شرب در شهر تهران خبر داد و گفت: عوامل پیشگیری از سرطان عامل غالب است و نمی توان به مردم گفت که در خانه چربی مصرف کنند و قند را کاهش دهند و به سرطان مبتلا نشوند. عوامل محیطی نیز مشهود است و سوال این است: آب آشامیدنی ما چقدر نیترات، سرب، کادمیوم و غیره دارد؟ آیا آن را شامل می شود؟ ما این کار را کردیم و وضعیتمان بد نیست.
وی با بیان اینکه آب مصرفی را کنترل می کنیم، گفت: در این بررسی مشخص شد که بطری های آب ساده و آب معدنی مطابق با استانداردهای اروپایی است. البته خوب و بد هم بود اما حداقل استاندارد را داشتند. ما آب شهری را برای مصارف خانگی بسته به تامین کننده آب (سد لتیان، سد کرج یا چاه آب) بررسی کردیم. در نتیجه وضعیت خوبی به خصوص در زمینه بیماری های عفونی داشتیم. کلر اضافه شده به آب از آلودگی انواع میکروب ها و قارچ ها جلوگیری می کند. همچنین از نظر فلزات سنگین (مقدار کادمیوم، سرب، نیتریت و نیترات) استانداردهای بین المللی را رعایت می کنیم. البته با این فلزات به صورت تکی مشکلی نداریم اما به صورت تجمعی مشکل ساز خواهند شد.
به گفته اکبری، در این صورت اگر کودک از بدو تولد این آب را مصرف کند، عامل خطر ابتلا به سرطان ناشی از تجمع کادمیوم ممکن است او را در سن 40 سالگی تهدید کند. مصرف آب در تهران یک عامل خطر تجمعی است و در عین حال برای یک نفر مشکلی ندارد. توصیه می کنیم کودکان و زنان در این زمینه اقدامات احتیاطی را انجام دهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چنین توصیه ای به معنای استفاده از آب معدنی به جای آب آشامیدنی خانگی است، اینگونه پاسخ داد: استفاده از آب موجود در بازار ضرری ندارد، اما به شرطی که گرم نشده باشد، یعنی در معرض نور خورشید قرار نگیرد. اکنون استفاده مکرر از این بطری های پلاستیکی مرسوم شده است که باعث آلودگی می شود و نباید این کار را انجام داد. به همین دلیل توصیه می شود به جای بطری های پلاستیکی از بطری های شیشه ای استفاده شود و به شرط کیفیت خوب به جای لیوان های پلاستیکی از لیوان های کاغذی استفاده شود. حتی نوشیدن آب و شربت از ظروف پلاستیکی در درازمدت برای افراد مشکل ایجاد می کند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به تحقیقات انجام شده توسط یک پزشک ایرانی در مورد آب، گفت: برخی از بیماران دچار شکم درد حاد بودند و مشخص شد وجود سرب در بدن آنها مثبت بوده است. این مشکل حتی در کودکانی که علت آنها را نمی توان پیدا کرد نیز وجود دارد. این مسمومیت با سرب ممکن است مربوط به آب شهری، لوله های اگزوز خانه و ظروفی باشد که در خانه استفاده می کنیم (کتری) زیرا منجر به انتشار سرب در آب می شود.
وی با بیان اینکه در مطالعه گذشته این مشکل را جدا نکردیم و آب را در منازل بررسی کردیم، گفت: کاری که اکنون انجام می دهیم این است که از منبع آب نمونه برداری کرده و نتایج را آزمایش کنیم.
ارسال پاسخ