آیا برنامه هشداردهنده پیشنهادی وزیر بهداشت/خدمات پزشکی لوکس است؟

آیا برنامه هشداردهنده پیشنهادی وزیر بهداشتخدمات پزشکی لوکس است؟

انتخابتو، با روی کار آمدن دولت منتخب رئیس جمهور چهاردهم، مجلس وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد تا هر یک از وزرای مجاز برای فعالیت در وزارتخانه ها را محک بزند و رای اعتماد بدهد. از جمله افراد پیشنهادی می توان به وزارت بهداشت و درمان اشاره کرد که آموزش پزشکی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین وزارتخانه های کشور است که این وزارتخانه علاوه بر مدیریت و نظارت بر مراکز بهداشتی و درمانی کشور، مدیریت دانشگاه ها را نیز بر عهده دارد. از اهداف این وزارتخانه می توان به حوزه علوم پزشکی اشاره کرد که از طریق گسترش خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی، زمینه تامین بهداشت و درمان مردم را فراهم می کند.

برای توزیع متناسب و عادلانه فرصت‌ها از جمله آموزش پزشکی و امکانات بهداشتی در کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌هایی در جهت رفع نیازهای مناطق فقیر و نیازمند، با تاکید بر اولویت برنامه‌های بهداشتی و بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. فرصت های لازم برای بهره مندی همه از خدمات بهداشتی. ارائه خدمات در محدوده تسهیلات با ایجاد مراکز درمانی دولتی و ارتقای استاندارد آنها از وظایف اساسی این وزارتخانه است و وظیفه وزارت بهداشت در اجرای ماده 43 قانون اساسی است. قانون اساسی که بر درمان رایگان تاکید دارد. مراقبت های بهداشتی برای مردم

مسعود بیشیکیان به نمایندگی از وزارت بهداشت «محمدرضا ظفرقندی» رئیس سابق سازمان نظام سلامت را به مجلس معرفی کرد و این وزیر پیشنهادی طرح پیشنهادی مدیریت چهار ساله این وزارتخانه را ارائه کرد. یکی از نکات اصلی این برنامه «خصوصی‌سازی بهداشت و درمان» است. ماده 28 برنامه ظفرقندی توصیه می شود تصدی مدیریت بیمارستان های دولتی و مراکز تشخیصی درمانی را که می تواند دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت را برای اقشار ضعیف دشوارتر و ناعادلانه تر از وضعیت فعلی کند کاهش داده و بیمارستان ها را به بخش غیردولتی واگذار کنند. . رویکردی در راستای اصل 43 قانون اساسی زودتر بیان شد که تناقضاتی وجود دارد.

مهم این است که رویکرد وزرای پیشنهادی در راستای رفاه و آسایش مردم و تسهیل در کار همگان باشد. هموطنان ما در حالی که رویکرد خصوصی‌سازی بهداشت و درمان در کشور نامطلوب و به اصطلاح لوکس تلقی می‌شود، دسترسی بدون نگرانی به امکانات به‌ویژه امکانات بهداشتی و درمانی با در نظر گرفتن این وضعیت قابل پیش‌بینی است. این رویکرد به این منظور است که پس از مدت کوتاهی خدمت، سیستم مراقبت های بهداشتی را برای طبقه ثروتمند جامعه نسبت به آنچه که اکنون وجود دارد، قابل دسترسی تر کند.

این موضوع نگرانی ها را در مورد آینده وزارت بهداشت در مدیریت ظفرقندی و همچنین سایر موارد مطرح شده در برنامه پیشنهادی ظفرقندی افزایش می دهد و مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس قرار می گیرد.