بهترین زمان برای خوردن وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها چه زمانی است؟

بهترین زمان برای خوردن وعده های غذایی اصلی و میان

مهرداد زارعی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بهترین زمان غذا خوردن گفت: زمان صرف غذا به عوامل مختلفی از جمله کار افراد، بیماری ها، داروها و میزان گرسنگی بستگی دارد. امکان غذا خوردن در ساعت معین برای افراد وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه زمان غذا خوردن تاثیر زیادی بر سلامت افراد دارد، افزود: چرخه ساعت بدن انسان که در آن بسیاری از فعالیت های دستگاه گوارش تحت تاثیر چرخه هورمونی بدن انجام می شود، عامل بسیار مهمی است. هنگام انتخاب زمان غذا خوردن

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به تاثیر سیستم هورمونی بر تمامی حرکات بدن به ویژه احساس گرسنگی و سیری، رفتار و عواطف فرد، خاطرنشان کرد: بین چرخه هورمونی و تاثیر آن بر وزن بدن، مقاومت، انسولین و چاقی.

زارعی با بیان اینکه افراد با اختلال در چرخه هورمونی به دلایل مختلف در معرض بیماری های متابولیک مختلفی قرار خواهند گرفت، ادامه داد: صبحانه اولین وعده غذایی است که افراد پس از بیدار شدن از خواب در ابتدای روز یا پس از مدتی غش می خورند. و زمانی که گرسنه هستند غذا بخورند، زیرا نخوردن صبحانه می تواند کیفیت رژیم غذایی افراد را پایین بیاورد و تمایل آنها را برای خوردن غذاهای ناسالم در طول روز افزایش دهد.

توصیه می شود افراد ناهار را تقریباً 6-5 ساعت بعد از صبحانه میل کنند و برای شام از غذاهای کم کالری و سبک استفاده کنند. با نزدیک شدن به زمان خواب و مصرف کالری بیشتر، میزان چربی در خون افزایش می یابد. در اواخر شب، توانایی بدن برای جذب قند و هضم غذا کاهش می یابد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه افراد باید 1 تا 2 ساعت بعد از وعده غذایی اصلی میان وعده مصرف کنند، خاطرنشان کرد: مصرف میان وعده ها باعث حفظ سطح قند خون در بدن می شود، انرژی داده شده به بدن افزایش می یابد و فرد می تواند غذا بخورد. غذاهای سالم مانند میوه ها و آجیل، فندقاز لبنیات کم چرب و سبزیجات برای میان وعده استفاده کنید.