به گزارش انتخابتو، هرکسی می تواند پیام صلح، دوستی، عشق و دانش را به کشوری دیگر بفرستد و سوغات ایرانی بی شک این ویژگی منحصر به فرد را دارد.
به گزارش برنا، در ایران مدام شگفت زده می شوید و با شنیدن داستان میراث غذایی و آشپزی ایران، ناخودآگاه فکر می کنید این تمدن آنقدر عمیق است که برای کشف آن باید 10 بار دیگر به دنیا بیایید. بسیاری از این میراث به دلیل تبلیغ ناکافی از سوی رسانه ها و جوامع محلی ناشناخته باقی مانده اند.
یکی از اسنادی که نام حلوا مسقط در آن ذکر شده مربوط به 157 سال پیش است.
وقتی دولمه به نام آذربایجان ثبت میشود یا ترکیه سالهاست سعی میکند رب انار را به نام خودش ثبت کند، اسپانیاییها ماست را زعفران و آمریکاییها پسته میگویند.
مسقط یکی از مکان هایی است که در مورد سوغاتی کمتر صحبت شده است. همان شیرینی یا دسری است که تهرانی ها آن را با شکل و ظاهر زردش می شناسند و شبیه به ژله چسبناک تری است، اما در واقع سبک و سیاق اصلی آن در لارستان حتی در طرز تهیه آن با نمونه های دیگر کاملاً متفاوت است.
یکی از اسنادی که نام حلوای مسقطی در آن ذکر شده مربوط به 157 سال پیش است و در فصل بیست و یکم این نسخه خطی در زمان شاه قاجار فاتح نکاتی در مورد چگونگی ساخت مسقط ذکر شده است.
بر اساس این مقاله می توان دریافت که حلوای مسقطی یکی از دسرهای معروف و مورد علاقه مردم ایران در دوره فتحعلی شاه قاجار بوده است.
وجود کارگاه های حلواسازی در لار از دوره صفویه
اگرچه شواهد تاریخی می گوید که مسقط فقط متعلق به کشور عمان بوده و اولین بار در آنجا مطرح شده است، اما این ادعا هنوز ثابت نشده است زیرا طبق تحقیقات، مسقط نباید اهل مسقط عمان باشد، دلیل این امر این است که انواع مسقطی لار عمان، شیراز البته انواعی داریم مثل اصفهان، نوع شیرازی یا اصفهانی آن با مسقطی لار فرق دارد.
این حلوا بر اساس یافتههای تاریخی و سفرنامههای بازرگانان، وزیران و سفرای خارجی که در مسیر لار به اصفهان سفر کردهاند، حداقل از زمان صفویه در حدود ۲۲۲ تا ۲۱۲ سال پیش در شهر لار رواج داشته است. گزارش می دهیم که در دوره صفویه در لار کارگاه های حلوا سازی زیادی وجود داشته است.
مسقطی چگونه پایش را وارد دروازه لار کرد؟
اما طبق گفته یکی از قدیمی ترین تولیدکنندگان حلوای مسقطی لار، این حلوا برای اولین بار حدود 150 سال پیش توسط حاجی محمد کناد به لار آورده شد. در یکی از سفرهای زیارتی به عمان رفت و حلوای جوز عمانی را به لار آورد و بر این اساس برای اولین بار جوز لار تهیه و سرو شد.
حلوای مسقطی لاری امروزه به عنوان سوغات باستانی و اصیل لاری شناخته می شود، در میان حلواها و دسرهای 106 لاری، «حلوای مسقطی لاری» برندی است که به شکل زعفران با دانه های مختلف تهیه می شود.
مسقطی های مدرن برای نسل جوان
حتی نمونه های مدرن را می توان با طعم هایی مانند زرشک، نسکافه، سیب ترش و دارچین تهیه کرد که متناسب با نیاز بازار و ذائقه نسل جدید تهیه و تولید می شود.
هم اکنون ده ها کارخانه جوز لاری با ده ها صنعتگر و کارگر در شهرستان لار فعالیت می کنند و هزاران کیلوگرم حلوا جوز لاری و سایر شیرینی ها به شهرهای مختلف ایران و کشورهای اروپایی و عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
۴۷۲۳۶
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ