پریسا ساسانیان: مستند «آهستگی» به کارگردانی فرزاد زمانی شورابی برای نمایش در هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت» درباره افشین ولینژاد عکاس مشهور ایرانی است که در دوران خبرنگاری خود به پوشش اخبار مهمی پرداخته است. رویدادها و مواد شیمیایی در شرایط زمان جنگ، از جمله حادثه هسته ای فوکوشیما، با 400000 عکس.
فرماندار نژاد که سوژه های مختلف وقایع مهم تاریخی را در گذشته ثبت می کرد، اکنون سوژه فرزاد شورابی در فیلم مستند «کندی» است و از روزهای سخت حرفه ای خود در عرصه خبر و فتوژورنالیسم می گوید.
این روزنامه نگار و عکاس مشهور ایرانی به خبرنگار انتخابتو گفت: حرفه و علاقه من به زندگی همیشه سوژه اخبار بوده و فعالیت های زیادی در این زمینه انجام داده ام اما اکنون با بیماری پارکینسون زندگی می کنم و خوشحالم که بخشی از کارهایم را به نمایش می گذارم. اقدامات در رسانه ها مستند «کندی» را شاید برای این ساختم که راه را برای حرفه آبرومند و شریف خبرنگاری هموار کنم.
افشین ولینژاد ادامه داد: در طول زندگی حرفهایام روزنامهنگار ناشناختهای نبودم و همیشه با شرکتهای خبری بزرگ کار میکردم و در بحبوحه بحرانهای جهانی فرصت کسب تجربیات مفید را داشتم.
وی افزود: وقتی سونامی ژاپن را گرفت و نیروگاه اتمی فوکوشیما آسیب دید و در معرض تشعشعات هسته ای قرار گرفتم، تنها فردی بودم که آنجا عکس گرفتم، اما کارم را انجام دادم.
وی در پاسخ به این سوال که کار با زمانی شورابی چگونه بود؟ وی گفت: آقا فرزاد با توجه به بیماری و وضعیت جسمانی ام خیلی از من حمایت کرد. زیرا ساخت این مستند بیش از دو سال و نیم طول کشید و او با حوصله آن را به پایان رساند.
لازم به توضیح است که مستند «کندی» روایتی تصویری از یک سخنرانی، نامه، نامه ای است که متین ولی نژاد دختر این روزنامه نگار حرفه ای به پدرش نوشته است. این فیلم در بخش مستند نیمهبلند در هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» پنجشنبه 1 آذرماه ساعت 21:00 به نمایش در میآید.
افشین ولی نژاد یکی از بهترین خبرنگاران و عکاسان ایران است. او تنها خبرنگاری بود که پس از خروج همه خبرنگاران به دلیل خطر نشت تاسیسات هسته ای، سونامی ژاپن را پوشش داد و از آن عکس گرفت. افشین برای رسانه های بزرگی مانند آسوشیتدپرس و NHK کار می کرد و در دهه هفتاد در روزنامه های ایران جامعه و توس خبرنگار بود.
۲۴۳۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ