پریسا ساسانیان: محمدرضا لطفی کارگردان فیلم سینمایی «درگیری» در پاسخ به این سوال که نقش مدیریت در بی توجهی به سینمای مستقل و نمایش بی رویه فیلم های به اصطلاح کمدی چیست؟ وی گفت: به نظر من موضوع فراتر از بحث مدیریت در سینما است، به نظر می رسد نگاه گسترده تری در حوزه فرهنگ وجود دارد که فقط محدود به دالان های سازمان سینمایی نیست. در واقع مقوله سینما و از منظری وسیع تر، مقوله هنر از سه بخش تولید، پخش و مخاطب تشکیل شده است. اگر هر یک از این سه جنبه منحرف شود، روند ساخت و ساز آسیب جدی خواهد دید. آهین می خواهد این را جبران کند. برای خسارت وارده
وی در تشریح هر یک از عوامل موثر در موفقیت سینمای ایران اینگونه ادامه داد: تهیه کنندگان کمتر آگاه و ثروتمندی با صرف هزینه های خارج از سینما مانند ساخت و ساز، به عنوان سرمایه گذار و یا با وابستگی به سینما وارد سینما شدند. سازمان سینمایی اوج، هزه آرتی، فارابی و… موسسات دولتی فیلم تولید می کنند. به منظور نشان دادن مهارت های خود در عرصه سینما و در عین حال برای معرفی خوب و شایسته خود به عنوان تهیه کننده در جامعه سینما؛ سراغ گران ترین بازیگران سینما می روند و با پرداخت دستمزدهای نامتناسب، روند ساخت فیلم را از حالت عادی خارج می کنند و اساساً نظم تولید را به هم می زنند.
کارگردان فیلم درگیری اینگونه ادامه داد: بنابراین در شرایط فعلی برای ساخت یک فیلم باید حداقل 50 میلیارد تومان هزینه کرد و برای اینکه این پول هزینه شود باید بازگشت سرمایه وجود داشته باشد. فیلم باید ۱۵۰ میلیارد تومان بفروشد که نمی شود. در نتیجه شاهد این هستیم که یک بازیگر چند میلیارد تومانی سینمای ایران، یک بازیگر با سه فیلم در اکران، حتی اگر یک میلیارد تومان هم داشته باشد، نمی تواند مخاطبی را به سالن های سینما بیاورد. در نتیجه این معادله در تولید غیرمنطقی است و باعث می شود تولیدکننده با صرف نفت مجانی و پول بیت المال خود را با محصولات نامرغوب تبلیغ کند.
این منتقد سینما همچنین با انتقاد از سیستم پخش گفت: سیستم پخش فیلم متشکل از دفاتر پخش و سالن های سینما است اما در عمل پخش فیلم در اختیار صاحب سالن است و گویی فیلم را خودش دارد. سینما تصمیم می گیرد که کدام فیلم در گیشه فروش خوبی داشته باشد. این در حالی است که سینمادار بالاخره می داند که محصول فرهنگی عرضه می کند، نه مصرف کننده و فروشنده محصولات روزانه در سوپرمارکت!
وی با بیان اینکه آمار منتشر شده از حضور مخاطب در سینما کاملا کذب است، ادامه داد: آنچه در حال حاضر به عنوان آمار حضور مخاطب در سینماهای کشور منتشر می شود کذب محض است. چون مخاطبی که در حال حاضر به سینما می رود، اهل سینما نیست. به عبارت دقیق تر، مخاطبان کنسرت حسن ریوندی و ماهی صفات که به جای 800 هزار بلیط تیومنی، فیلم های نیمه کمدی را با 80 هزار بلیت تیومنی فقط برای خندیدن تماشا کردند.
۲۴۳۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ