حکومت جوامع بشری صرفا بر اساس قانون

اشتغال در سینما امتیازی است که به تشخیص مقامات دولتی

رئیس سازمان سینمایی که از جمله مخاطبان شورای پروانه نمایش بود، ملاک نهایی در ارزیابی فیلم ها در این شورا را بر سه اصل شرعی، شرعی و اخلاقی دانست و گفت: برای ما مهم است. رعایت قوانین است. این سه اصل اساسی ارزشمند است و کسانی که در شورای نقد فیلم هستند آثار را بر اساس این اصول ارزیابی می کنند نه چیز دیگری.»
پیش از نقد دیدگاه ها و سخنان مدیرعامل سازمان سینمایی در این خصوص، لازم می دانم تاکید کنم که نویسنده از جمله کسانی است که به کنترل گذشته نگر معتقد است و روش کنونی کنترل آثار فرهنگی و هنری از جمله سینما کار می کند وثیقه و بازرسی اولیه دیگر معتبر نیست.

اما انتظار می رود رایده فریدزاده، فلسفی غرب و رئیس سازمان سینمایی، همراه با دانشجویان فلسفه و دانشگاهیان بر حقوق اساسی مردم فشار بیاورد. نه در مقوله های بحث برانگیز شرع و اخلاق، بلکه در ذائقه قدرت و در طیف وسیعی از تفاسیر جای می گیرد. این اهمیت حتی در قانون اساسی نیز به درستی و دقیق مورد توجه قرار گرفته است. اصل بیست و چهارم قانون اساسی می گوید:
نشریات و مطبوعات تا زمانی که با مبانی اسلام یا حقوق عمومی مغایرت نداشته باشد در بیان مطالب آزادند. جزئیات آن را قانون معین می کند.
ضمناً در مبحث ماده فصل یازدهم قانون اساسی که به قوه قضائیه می پردازد، در تمام اصول، وقتی فقه یا شرع مورد بحث ذکر می شود، بلافاصله بعد از آن قانون این اصطلاح را تعریف می کند. راه را بر طیف وسیعی از تفاسیر شریعت می بندد. بیایید به اصول 163، 166، 168 قانون اساسی نگاه کنیم.
اما باید گفت که قانون با اخلاق و مقررات قانونی در خصوص اخلاق در تعامل است که این قاعده دیگری است که فریدزاده، رئیس نهاد سینمایی به عنوان سومین قاعده بررسی آثار سینمایی در شورای پروانه نمایش بیان کرده است. در نهایت به مجموعه ای از اصول اخلاقی اطلاق می شود، اما قوانین همیشه به صورت حداقلی، کلی و کلی وضع می شوند، زیرا دایره رفتار اخلاقی بسیار گسترده است و همه رفتارها، کردارها و گفتار افراد فردی و جمعی را در بر می گیرد. برای همه این اعمال اگر شخصی قوانین الزام آور با مجازات ها و مشوق های خاص وضع کند، در نتیجه قانون در حیطه اخلاق فردی قرار می گیرد و در نتیجه افراد از ترس اینکه مقصر شناخته شوند به ریاکاری و تظاهر سوق داده می شوند. جوامع بشری نه بر اساس اخلاق، بلکه بر اساس قانون اداره می شوند که حداقل اصول اخلاقی را در بر می گیرد.

با توجه به توضیحات فوق، بررسی آثار سینمایی صرفاً بر اساس قانون و نه بر اساس هیچ قاعده و اصول دیگری بر عهده اعضای هیأت پروانه نمایش است.

۵۷۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین