یک پزشک متخصص طب سنتی می گوید: از منظر طب سنتی گرمای زیاد و سرما از عواملی هستند که باعث ایجاد سینوزیت، سرماخوردگی یا خلط پشت گلو می شوند. مشخص است که طولانی شدن این بیماری در بسیاری از اعضای دیگر بدن مانند معده، رحم و مغز نیز بیماری ایجاد می کند.
بر اساس گزارش آنلاین، سینوسها حفرههایی هستند که مخاط مورد نیاز برای مرطوب کردن مجرای بینی را تولید میکنند و به بینی اجازه میدهند به درستی و موثر عمل کند. سینوس ها روی گونه ها، پیشانی یا در پایه جمجمه قرار دارند. زمانی که این حفره های سینوسی به هر دلیلی با ترشحات مخاطی یا مخاطی پر شوند، فرد دچار سینوزیت می شود. زیرا در این صورت علاوه بر وجود ترشحات مخاطی، محیطی برای رشد و تکثیر میکروب ها و ایجاد سینوزیت فراهم می شود. عفونت و التهاب سینوس ها. سینوزیت التهاب سینوس های اطراف بینی است.
سینوزیت به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود. سینوزیت حاد معمولاً در اثر عفونت های ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود و معمولاً کمتر از 4 هفته طول می کشد، اما زمانی که التهاب سینوس بیش از 3 ماه ادامه داشته باشد، سینوزیت مزمن می شود. کاهش یا از دست دادن حس بویایی، سردرد، دندان درد و احساس پری پیشانی نشان دهنده التهاب سینوس ها است. سینوزیت حاد ممکن است علائم دیگری مانند آبریزش و احتقان بینی، گلودرد، تب و سرفه نیز داشته باشد.
دکتر متخصص طب سنتی ملیحه شفیعی در گفت و گو با خبرآنلاین اظهار داشت: از نظر طب سنتی گرمای زیاد و سرما از عواملی هستند که می توانند باعث سینوزیت، سرماخوردگی یا خلط پشت گلو شوند. . مشخص است که طولانی شدن این بیماری در بسیاری از اعضای دیگر بدن مانند معده، رحم و مغز نیز بیماری ایجاد می کند.
اقدامات پیشگیرانه مفید
در طب ایرانی برای مبتلایان به سینوزیت دستورالعملی وجود دارد. این افراد باید تا حد امکان سر خود را بپوشانند و از قرار گرفتن در معرض هوای سرد خودداری کنند استفاده از کلاه و روسری نخی به خصوص هنگام خواب بسیار مفید است.
پس از ورزش و استحمام، سر باید به مدت 2 ساعت پوشانده شود. بیماران نباید به پشت یا رو به پایین بخوابند، زیرا ممکن است باعث درگیری ریه و طولانی شدن بیماری شود.
به این افراد توصیه می شود صبح زود بیدار شوند و تا حد امکان در طول روز نخوابند. از نوشیدن مایعات، آب سرد، بستنی و بستنی خودداری کنید زیرا باعث تشدید و مزمن شدن سینوزیت می شود. افراد مبتلا به سینوزیت اغلب مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس، نفخ یا یبوست را تجربه می کنند، درمان مشکلات گوارشی و نفخ روزانه توصیه می شود.
به کسانی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند یا اغلب سرما می خورند، توصیه می شود حمام آب گرم، ورزش و تعریق را در برنامه زندگی خود بگنجانند. کوتاه کردن موها از فاصله کوتاه و شانه کردن موها نیز از جمله کارهایی است که به ویژه در سینوزیت مزمن مفید تلقی می شود. مصرف زیاد ادویه های تند مانند فلفل، دارچین و زنجبیل، حبوبات پف نکرده و احتیاط در مصرف میوه های سرد مانند هندوانه، خیار و ترشی به این افراد توصیه نمی شود.
راه حل های درمانی
بابونه، آویشن و مرزنجوش از جمله گیاهان دارویی شناخته شده در این منطقه هستند که با عناب قابل جوشاندن هستند. علاوه بر این، جوشاندن و دود کردن این گیاهان برای تسکین علائم سینوزیت بسیار مفید است. بسته به شرایط و علائم بیماری می توان از برخی گیاهان دیگر مانند حاتمی و پنیر نیز استفاده کرد.
روغن مالی برای سینوس ها با روغن بابونه، مرزنجوش و زیره سیاه یکی از درمان های موثر در کاهش علائم سینوزیت است. گرم کردن سینوس ها و شستشوی منظم و روزانه با سرم شستشو یا سالین رقیق شده توصیه می شود. اگر پس از رعایت تمامی نکات و اعمال درمان ها به هر دلیلی بیماری برطرف نشد، حتما با متخصص مربوطه مشورت کنید.
ارسال پاسخ