درهای خانه صدراعظم ناصرالدین شاه در تهران باز شد/عکس

درهای خانه صدراعظم ناصرالدین شاه در تهران باز شدعکس

به گزارش انتخابتو، خانه صدراعظم ناصرالدین شاه در نزدیکی میدان امام خمینی و بازار تهران، خیابان ناصرخسرو، جاده امام جمعه واقع شده است. این بنا حدود 40 سال متعلق به میرزا آقاخان نوری ملقب به «اعتمادالدوله» که دومین نخست وزیر ناصرالدین شاه بود و بعدها (1285 شمسی) به دامادش سیدابوالقاسم تعلق داشت. مظفرالدین شاه آن را خرید و در آنجا ساکن شد.

ایسنا در یکی از گزارش های خود نوشت: معماری این بنا با تزئینات آینه کاری، گچ بری و اورسی متعلق به دوره قاجاریه است که این عمارت اصیل را در زمره با ارزش ترین و نفیس ترین خانه های تاریخی تهران قرار داده است.

این خانه که در دهه پنجاه متعلق به وزارت فرهنگ و هنر بوده، در حال حاضر متعلق به صندوق توسعه پ.

پرنفر مروج و سرمایه گذار خانه صدراعظم (بیت امام جمعه) در مراسم افتتاحیه این عمارت قاجاری که یکشنبه 29 آبان ماه با حضور شهردار منطقه 13 و تعدادی از نمایندگان شورای شهر تهران گفتند: این ساختمان بروکراتیک ندارد خوشحالیم که مشکل حل شد و بالاخره بعد از چهار سال توانستیم این ساختمان را مرمت کنیم.

این سرمایه گذار تاکید کرد: باید بتوانند هزینه های نگهداری بناهای تاریخی را تامین کنند وگرنه این بناها سالم نمی ماند و تخریب می شود.

شهاب طلایی رئیس صندوق حفظ و احیاء با اشاره به برداشت ها و برداشت های متفاوت شهرداری ها از حفظ و احیای بناهای تاریخی، گفت: حرکتی که برای مرمت در تهران آغاز شد، الگوی ترکیه است. شهرداری های سراسر کشور برنامه ریزی کردیم که در دولت چهاردهم بر روی تدوین آیین نامه و ایجاد دستورالعملی برای حفاظت و مرمت تمرکز کنیم تا بتوانیم روند مرمت و مرمت را برای مالکان خصوصی بناهای تاریخی که تعداد آنها تقریباً 10 هزار نفر است، تسهیل کنیم. در مورد این

63241906.jpg

وی افزود: یکی دیگر از درگیری های ما تملک آثار تاریخی توسط نهادهای دولتی است. با انگیزه دولت در حال بررسی تسریع روند مرمت و مرمت این سازه ها هستیم.

طلایی ادامه داد: این موضوع وجود دارد که استفاده کننده از بنای تاریخی باید از این بنا بهره مند شود، تا زمانی که سرمایه گذار به عنوان همکار دیده نشود، در تمام نقاط کشور از سرمایه گذاران استقبال نمی شود.

انارکی شهردار منطقه 12 در مراسم افتتاحیه این خانه با بیان این مطلب گفت: جلوی توسعه خانه های تاریخی را نگیریم، به آنها کمک کنیم. در حالی که طی ماه های گذشته 15 خانه تاریخی از جمله حمام تاریخی کاشف السلطنه و خانه امام جمعه بازار تهران تحویل داده شده است، مدیریت شهری و بخش خصوصی در تلاش هستند تا 10 خانه دیگر را تا پایان سال تحویل دهند. . خانه های تاریخی به شهروندان تحویل داده می شود.

وی افزود: شهرداری تهران کمتر از 65 روز دیگر در اختیار عموم قرار می گیرد. خانه هوشنگ مرادی کرمانی و مجموعه های تاریخی دیگر نیز در ماه های آینده در معرض دید عموم قرار می گیرد. نزدیکترین آنها هتل 100 ساله “گیلان نو” است که نزدیکترین ساختمان به تجارت است.

photo_2024-11-10_16-09-16.jpg

شهردار منطقه 12 با بیان اینکه بسته تشویقی تمدید تصمیم خوبی است که نیازمند همکاری بیشتر دستگاه های حاکمیتی است، این قول را داد و گفت: آمادگی داریم تا 24 تا 24 به انواع خانه های تاریخی در جغرافیای منطقه 12 مجوز دهیم. 48 ساعت اگر اجازه داده شود. تاییدیه میراث فرهنگی وجود دارد.

خانه صدراعظم یا همان خانه امام جمعه که روز یکشنبه 29 آبان ماه مرمت و به روی بازدیدکنندگان بازگشایی شد و کاربری آن به عنوان مهمان نوازی و فرهنگ تغییر یافت، در سال 1375 با شماره 1772 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فرش دستباف و دستبافت مربوط به مرمت و ارزیابی اماکن تاریخی و فرهنگی (تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) است که در سال 1396 جهت مرمت و استفاده با مهمان نوازی به حراج گذاشته شد. استفاده فرهنگی در پایان سال 2018 به سرمایه گذار خصوصی خود منتقل شد.

نیما پرانفر مجری و سرمایه گذار خانه تاریخی امام جمعه که بازسازی خانه تاریخی آقاجان نسب بابل را نیز انجام داده بود، پیش از این گفته بود: برآورد اولیه هزینه مرمت این خانه تقریباً 3 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است، اما برای این کار بیش از 32 میلیارد تومان هزینه شد.

photo_2024-11-10_16-09-16-2-.jpg

اتاق آینه کاری این خانه به مرکز عرضه صنایع دستی فاخر ایرانی و بخشی از آن به پذیرایی اختصاص دارد.

به گفته سرمایه گذار «خانه صدراعظم»، این عمارت در زمان آقاخان نوری صدراعظم ناصرالدین شاه حدود 25 هزار متر مساحت داشته و در حال حاضر هزار متر از آن باقی مانده است. ساختمان روبروی این خانه مدرسه بود اما با تغییر بافت اجتماعی منطقه تعطیل و تبدیل به انبار شد.

۲۳۳۲۱۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین