رابطه تیروئید و روماتیسم در ایجاد کم خونی

کدام گیاهان دارویی در درمان کم خونی مفید هستند؟

پدیده آقاب در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بیماری های مزمن بیماری هایی هستند که عموماً به مرور زمان و با درمان و رعایت نکاتی قابل کنترل هستند، گفت:

وی در ادامه سخنان خود گفت: از جمله بیماری هایی که ممکن است با کم خونی ایجاد شود، بیماری های التهابی یا روماتیسم نیز وجود دارد که به طور معمول باعث روماتیسم نمی شود، اما بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های التهابی و روماتیسمی به دلیل ترشح مواد کم خونی در بدن، کم خونی را تجربه می کنند. بدن به دلیل التهاب مزمن عملکرد مغز استخوان را مختل می کند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص خون و سرطان با بیان اینکه اگر التهاب در بدن قابل کنترل نباشد، مواد مورد نظر به طور مداوم در بدن تولید می شود و قسمت های مختلف بدن از جمله کلیه ها را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: دیوار روده ها باعث اختلال در جذب آهن شده و فرد با مکانیسم های مختلف دچار کم خونی می شود.

کارتال ادامه داد: تیروئید غده ای است که هورمون های متابولیک اولیه بدن را ترشح می کند و زمانی که این غده به درستی کار نکند، بسیاری از سیستم های بدن آسیب می بیند و این روند و همچنین احتمال کم خونی افزایش می یابد. خود ایمنی این عارضه که در نتیجه اختلال در غده تیروئید در بدن ایجاد می شود، می تواند مغز استخوان را تحت تاثیر قرار دهد و فرد را دچار کم خونی کند.

وی با اشاره به اینکه بین کم‌کاری تیروئید و کم‌خونی به‌ویژه کم‌خونی فقر آهن همبستگی بالایی وجود دارد، گفت: شیوع کم‌خونی در افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید بیشتر از شیوع کم‌خونی در جمعیت عمومی است و از درمان اصلی این نوع کم‌کاری بیشتر است. کم خونی مصرف برخی مکمل ها به ویژه درمان تیروئید و ویتامین های گروه است. برای مانند آن

متخصص داخلی و فوق تخصص خون و سرطان اضافه کرد: منبع اصلی ویتامین B12 پروتئین های موجود در غذاها به ویژه گوشت قرمز، مرغ و ماهی است و فردی که دچار کمبود ویتامین B12 با بیماری هایی مانند تیروئید، کم خونی و آهن است. علاوه بر تغذیه مناسب، مکمل ها نیز باید زیر نظر پزشک مصرف شوند.