مسجد شیخ لطف الله; غیر معمول و شگفت انگیز! + فیلم

مسجد شیخ لطف الله غیر معمول و شگفت انگیز

انتخابتو، مسجد شیخ لطف الله مسجد عجیبی است. این مسجد با دیگر مساجد ایرانی تفاوت زیادی دارد. نه مناره دارد و نه حیاط چهار بالکن. معماری منحصر به فرد و خاص آن نیز نشان می دهد که چقدر برای سازندگان و پادشاهان زمان خود اهمیت داشته است. مسجد شیخ لطف الله درست روبروی عالی قاپوه و در ضلع شرقی میدون نقش جهان است. معماری بی نظیر، دست نوشته ها و کتیبه های آن شما را مجذوب خود می کند. از شگفتی های معماری این مسجد نمی توان به اندازه کافی گفت! مثلاً در این مسجد حیاط ورودی و صحن را نساخته اند تا ساختار مسجد با میدان نقش جهان و قاب بلند آن متقارن شود. دقت معماران در قرار دادن پنجره های مشبک در گنبد و ایجاد نمایش باشکوه انکسار نور واقعا ستودنی است. تمامی کتیبه ها توسط مهم ترین خوشنویسان و هنرمندان عصر کتابت نوشته شده است و تقریباً هیچ نقصی در معماری و زیبایی شناسی این بنای تاریخی دیده نمی شود.
حالا وقت آن است که نگاهی به تاریخچه این مسجد بیندازیم.
پایتخت سلسله صفویه در سال 982 اصفهان بود. و همچنین پیشبرد ساخت پایتخت و ساخت بسیاری از خیابان ها، میدان ها و مساجد. در میان همه این پروژه های بزرگ، شاه عباس یهویی دستور ساخت مسجد شیخ لطف الله را داد. روی خرابه های یک مسجد قدیمی است. ساخت این مسجد 18 سال به طول انجامید و در منابع تاریخی آمده است که شاه عباس از روز افتتاح هر روز در این مسجد به عبادت مشغول بوده است. سال ها پس از این داستان ها و داستان ها، آرتور پوپ آمریکایی به ایران آمد و از رضاخان و تیمش خواست تا مسجد شیخ لطف الله را بازسازی کنند. رضاخان نیز موافق است و کاشی ها و کتیبه ها به طور اساسی مرمت می شوند.
حالا شاید بپرسید شیخ لطف الله کیست؟ شیخ لطف الله یکی از بزرگ ترین علمای شیعه عصر خود بود. ابتدا در لبنان امروزی زندگی می کرد، اما به دعوت شاه عباس به ایران آمد و در ایران اقامت گزید. ابتدا به مشهد رفت و درس خواند. بعدها به قزوین رفت و آموخته های خود را با دیگران در میان گذاشت و شروع به تدریس کرد. سرانجام این مسجد را به یاد خود ساختند و تا آخرین روزهای عمرش موظف شد در مسجد شیخ لطف الله نماز بخواند.
بسیاری از پادشاهان، وزیران و علما در مسجد شیخ لطف الله به عبادت و عبادت می پرداختند. آیا وقت آن نرسیده که به بزرگان تاریخ بپیوندیم و در مسجد شیخ لطف الله قدم بزنیم؟

به گزارش سلامنو