ازدواج کاباییانی: صنعت گردشگری ایران در سال های اخیر به دلیل ناامنی ها و بحران های منطقه ای با چالش های جدی مواجه بوده است. تنش های نظامی و سیاسی در منطقه و کشورهای همسایه، لغو پروازهای بین المللی و بسته شدن آسمان ایران در برخی روزها ایران را در شرایط سختی قرار داد و مانع از سفر گردشگران زیادی به ایران شد. ناامنی های منطقه ای از جمله ناآرامی ها و بی ثباتی های داخلی در منطقه و انتشار مداوم اخبار تنش زا و منفی منجر به تضعیف اعتماد گردشگران به مقصدی امن شده است. این شرایط رونق گردشگری ورودی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از تورهای گردشگری به حالت تعلیق درآمده و یا تعطیل شده اند. در چنین شرایطی، بازسازی اعتماد گردشگران و ایجاد تصویری مثبت از ایران به عنوان مقصدی امن و جذاب برای احیای این بخش حیاتی امری اجتنابناپذیر و ضروری به نظر میرسد.
محمدعلی اشرف واقفی، نایب رئیس سابق انجمن تورگردانان ایران، فعال صنعت گردشگری و مدیر یک شرکت تورگردان در گفت و گو با انتخابتو به بررسی وضعیت کنونی گردشگری ورودی به ایران می پردازد و می گوید: گردشگری داخلی ایران. در شرایط بسیار سختی قرار دارد و تقریباً متوقف شد.» در حال حاضر تقریبا هیچ گروه گردشگری اروپایی و آمریکایی به ایران سفر نمی کند و بازار گردشگری محدود به روس ها و چینی ها است که در مقایسه با گذشته تعداد بسیار محدودی سفر می کنند. این رکود به حدی رسیده است که حتی در فصل بهار پیش رو که همیشه به عنوان اوج گردشگری ایران شناخته می شود و بسیاری از تورگردانان بزرگ چندین ماه است که اقدام به خرید تورهای ایران کرده اند، نمی خواهند در بازار ایران فعالیت کنند. . و به همین دلیل بهار را از دست دادیم. در واقع می توان گفت که گردشگری داخلی ایران به جز ورود گردشگران از کشورهای همسایه تقریبا تعطیل است.
وی با اشاره به دلایل این رکود می افزاید: در حال حاضر تنها گردشگران کشورهای عربی به ویژه عراق به ایران سفر می کنند اما گردشگران اروپایی که بازار اصلی شرکت ما و بسیاری از تورگردانان هستند تقریباً به طور کامل غایب هستند. در این صورت فقط گردشگرانی از کشورهای عربی به ایران سفر می کنند.» اروپایی هایی که برای مقاصد تجاری سفر می کنند، می آیند و نمی توان آنها را گردشگر فرهنگی و گروهی به حساب آورد، به عنوان مثال اخیراً مسافری از یونان برای تجارت به ایران رفته است، اما این نوع سفر محدود است. تفاوت اساسی با سفر گروهی گردشگران دارد.
اشرف واقفی همچنین بر تاثیرات منفی تنشهای سیاسی و امنیتی تاکید میکند و میگوید: یکی از مشکلات اصلی ما این است که گردشگران خارجی احساس امنیت میکنند، هرچند کشور ما واقعاً امن است، اما برای گردشگران خارجی احساس امنیت وجود ندارد و این به طور کلی یک اتفاق غیرمنتظره در منطقه است.» و رویدادها منجر به تبلیغات منفی شده است و اخبار مختلف خاورمیانه به طور مستقیم و غیرمستقیم بر ایران تأثیر گذاشته است، به عنوان مثال حتی رویدادهای سوریه، یمن یا لبنان تأثیر بیشتری بر گردشگری ایران دارد تا کشورهای همسایه این مناطق مانند اردن. این مشکل از ارتباط مستقیم ایران با مسائل منطقه ای ناشی می شود که ذهنیت افکار عمومی جهان را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی فعالیت های گذشته شرکت تور تحت مدیریت خود را که در سال های مختلف جوایز صادراتی را برای ورود گردشگران دریافت کرده است، اینگونه بیان می کند: «پیش از این از آمریکای شمالی و جنوبی، شرق آسیا (از جمله چین، اندونزی، مالزی و تایلند گردشگرانی داشتیم). ) و اروپا (به ویژه آلمان و “اسپانیا) اما اکنون بازارهای اصلی ما به ویژه بازار آلمان تعطیل است.
بنیاد با تاکید بر اینکه مشکلات زیرساختی باید حل شود، گفت: به نظر می رسد این رکود تنها ناشی از تبلیغات منفی یا روانی نیست، حتی زمانی که شرایط ویزا و مجوز ورود به آرامی پیش می رفت، مسائل اساسی تری وجود داشت که باید به آن رسیدگی می شد. تا زمانی که این مشکلات زیرساختی به طور کامل حل نشود، «گردشگری داخلی ایران نمی تواند به جایگاه قبلی خود بازگردد».
نگرانی ها و اظهارات این پیشکسوت گردشگری نشان می دهد که صنعت گردشگری در ایران برای میزبانی از گردشگران اروپایی با مشکلات جدی مواجه است و باید برای رفع موانع موجود اقدامات عاجل انجام شود. این نیز نشان می دهد که لغو ویزا تاثیر چندانی بر گردشگری ما ندارد.
بیشتر بخوانید:
جامعه ایران «هندی» می شود/ «دو قطب فقر و ثروت»؛ «نتیجه برنامه ریزی های غیرعلمی در اقتصاد»/ چرا در تعطیلات اخیر ظرفیت هتل های 5 ستاره پر شد؟
یک دوقطبی جدید دیگر؛ شمالی ها مهمان نوازترند یا جنوبی ها؟/ این عکس از مسافران شمال جنجال به پا کرد
۴۷۲۳۲
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ