پیمان صالحی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در خصوص علت و علائم نارسایی کلیه اظهار کرد: آسیب حاد کلیه مرحله ای از بیماری است که در کمتر از سه ماه رخ می دهد و در این حالت عملکرد کلیه به طور موقت از بین می رود و نارسایی کلیه ایجاد می شود. . ممکن است بیمار نیاز به یک جلسه دیالیز دارد. به طور کلی، اکثر افراد مبتلا به آسیب حاد کلیه به طور کامل بهبود می یابند، اما اگر آسیب های متعدد و قابل توجهی به کلیه ها وارد شود، خطر نارسایی مزمن یا دائمی وجود دارد.
وی با بیان اینکه آسیب کلیه زمانی مزمن می شود که کلیه ها به عملکرد طبیعی خود باز نگردند، افزود: اگر بتوان گفت فردی دچار نارسایی مزمن کلیه است، اگر فرد حداقل سه ماه نارسایی را تجربه کند، افراد مبتلا به بیماری مزمن می توانند زنده بمانند. یک زندگی طبیعی برای مدت طولانی، اما برخی از افراد ممکن است در هنگام فیلتر کردن خون دچار نارسایی کلیه شوند و در نهایت به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز داشته باشند.
فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه اختلالات ایمنی، فشار خون، دیابت، ژنتیک و عفونت می تواند منجر به بیماری های مزمن کلیوی شود، گفت: در این میان کمبود آب در بدن، فشار خون بسیار پایین، انسداد مجاری ادراری وجود دارد. استفاده از مسکن های بدون نسخه، سوء مصرف دارو، عفونت کلیه و از دست دادن خون شدید می تواند منجر به نارسایی حاد کلیه شود.
صالحی با اشاره به اینکه دیابت، بیماری های ژنتیکی و عفونت مزمن از جمله عواملی است که می تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود، ادامه داد: اگر عاملی باشد که باعث توقف ناگهانی عملکرد کلیه شود و عاملی باعث کندی آن و کلیه شود. نارسایی، فرد از نارسایی حاد کلیه رنج می برد. آسیب تدریجی در کلیه ها و نارسایی مزمن کلیه رخ می دهد.
وی گفت: گاهی افراد مبتلا به نارسایی کلیه علائمی ندارند و ممکن است مشکلات تنفسی، تهوع، سرگیجه، خستگی مداوم و درد قفسه سینه و در موارد بسیار حاد تشنج و کما مشخص شود. تقصیر
فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه احتمال نارسایی کلیه در سالمندان بیشتر است، به بیماری هایی مانند استعمال دخانیات، چاقی، کهولت سن، مصرف مکرر داروهای آسیب رسان کلیه، بیماری های قلبی، فشار خون و دیابت اشاره کرد. عواملی وجود دارد که ممکن است خطر ابتلای افراد به این بیماری را افزایش دهد.
ارسال پاسخ