گنبد امامزاده عبدالله شهری ترک خورده است/عکس

resize_2245243_509-1-.webp

به گزارش انتخابتو، مدیر آستان امامزاده عبدالله (ع) با تشریح وجود ترک های خطرناک و رطوبت بسیار مزمن در گنبد و بقعه امامزاده عبدالله از دوره صفویه گفت: به زودی با تهیه و اجرا خواهد شد. مجوز میراث فرهنگی

تسنیم در یکی از گزارش های خود نوشت: مدیر آستان امامزاده عبدالله (علیه السلام) با بیان اینکه در این اثر از دوره صفویه در گنبد و بقعه امامزاده عبدالله ترک های خطرناک و رطوبت بسیار مزمن وجود دارد، گفت: بنا خواهد بود. با مجوز میراث فرهنگی به زودی آماده شود.

مقبره امامزاده عبدالله (علیه السلام) در شهرری قرار دارد و آرامگاه ایشان مدفن چهره های مشهور معاصری چون صابر همدانی، صادق سرمد، وحید دستگردی، محمدهاشم افضل علما، شمسول علما محلاتی، محمد صنیع خوانساری، استاد جعفر شهیدی است. ، علی دشتی، عمادالکتاب و شهدای 16 آذر و مبتلایان به تیفوس در جنگ جهانی دوم.

این امامزاده که در 24 اردیبهشت 1378 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید دارای قبرستان، صحن و بقعه است که در ابتدا 12000 متر مربع مساحت داشت اما بعداً مساحت قبرستان به 90000 متر مربع افزایش یافت. متر متر

بنای اصلی بقعه احتمالاً مربوط به قرن یازدهم است که قدمت آن به دوره صفویه می رسد و تزئینات رواق فعلی و رواق شرقی آن توسط میرزا کاظم خان نظام الملک در سال 274 میلادی انجام شده است. رواقی در بالا و شمال بقعه ساخته شد.

این امامزاده دارای رواق، صومعه و بقعه است. آینه کاری ایوان در سال 1362 مرمت شد و قدمت بنای اولیه آن به دوره صفویه می رسد. به دلیل وجود کتیبه ای بر سردر رواق، مرمت آن به دستور ناصرالدین شاه انجام شد و در سال 1325 دو مرمت از جمله مرمت رواق و سردر حاتم با قدمت 125 ساله انجام شد. تا به امروز زنده مانده است. به کوشش مرحوم حاجی مهدی دربل و پدرش آقا ملاعباس و سازنده آن نظام الملک پدید آمد.

سبک نقاشی های زیر گنبد که قدیمی ترین نقوش بکار رفته در بقعه است، مربوط به دوره صفویه است و شباهت زیادی به نقوش سایر بناهای چهلستون، علی کاپی و میدان نقش جهان دارد.

اخیراً شکاف هایی در بقعه و گنبد آستان امامزاده عبدالله شهری به وجود آمده که به دلیل اهمیت بنا و لزوم حفاظت از این بنای ارزشمند موجب نگرانی شده است.

حجت الاسلام جواد علیرضایی در خصوص ایجاد ترک در بنای آرامگاه با بیان این مطلب گفت: پس از مشاهده رطوبت بسیار زیاد و مزمن در این مجموعه و همچنین ایجاد ترک در بنا و گنبد این مجموعه، درخواست مرمت شد. . پس از تعیین اداره میراث فرهنگی و شرکت مرمت، بررسی ها در این زمینه آغاز شد.

وی با اشاره به مکاتبات کتبی با سازمان اوقاف افزود: در این مکاتبات آمده است که پس از اصلاح عیوب سازه ای آستان امامزاده عبدالله (ع) در خصوص ترک های خطرناک بقعه شریف و بسیار مزمن و بسیار مزمن و بسیار مزمن و بسیار ترک های مزمن رطوبت مخرب پایه های قدیمی آستان، مرمت باید با هماهنگی اداره میراث انجام شود و با بررسی عیوب و مشکلات، ابتدا راهکارهایی برای نجات بنای قدیمی آستان تهیه شود.

تولیت آستان امامزاده عبدالله (ع) با اشاره به دستور رسمی و کتبی رئیس سازمان بنیادها گفت: بنا به دستور حجت الاسلام والمسلمین حجت الاسلام والمسلمین امامزاده عبدالله (ع) مرمت ویژه بنا با نظارت رسمی انجام شد. و کارشناسان حقوقی، این امر به نفع اقتصاد آستان امامزاده عبدالله (ع) است که با توجه به علم و درایت ایشان باید بررسی شود. پیشنهاد این پروژه پذیرفته شد.

حجت الاسلام علیرضایی افزود: رطوبت زیادی در این بنای آستان وجود دارد که نیاز به رسیدگی عاجل دارد و گنبد این بنا از عرض و طول دارای ترک هایی است که البته اینها قابل تعمیر و مرمت هستند.

۲۳۳۲۱۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین