رشید با حضور در فیلم ها و سریال های مختلف جایگاه و شهرت قابل توجهی در صنعت هنر ایران به دست آورده است. یکی از ویژگی های کلیدی رشید به عنوان یک بازیگر، طنز و کمدی اوست که به او اجازه می دهد به خوبی با مخاطبان تلویزیون ارتباط برقرار کند. سریال های زیادی در سال های اخیر از تلویزیون پخش شده اند اما باید پذیرفت که هیچ کدام به اندازه سریال رشید نتوانسته با مخاطب ارتباط برقرار کند.
ساختار شخصیتی منحصربهفرد و بازی زیبا و شیرینش در نقشهای خندهدار باعث شد تا به راحتی در تلویزیون جای بگیرد و به یکی از محبوبترین بازیگران ایران تبدیل شود.
قدرت خدا [آقارشید]
قدرت الله ایزدی در 13 تیر 1335 در غزبرخوار از توابع برهار و میمه در استان اصفهان به دنیا آمد. پدرش سنگ تراش بود و خود و برادرانش در این حرفه از او پیروی کردند. او دو برادر و دو خواهر داشت و فرزند دوم خانواده بود. یزدی که در سال 1358 به سمت کارمندی در وزارت آموزش و پرورش منصوب شد، مدتی به عنوان بازرس مدرسه مشغول به کار شد. اما در سال ۱۳۶۴ از طریق صدا و سیمای مرکز اصفهان پا به دنیای بازیگری گذاشت. اما پس از آن به شغل معلمی و همچنین فعالیت های هنری خود ادامه داد.
آموزش و پرورش
وی تحصیلات خود را در رشته ادبیات تا اخذ دیپلم ادامه داد و سپس در سال 1358 وارد عرصه آموزش شد. این بازیگر به دلیل هزینه های زندگی و نیاز به کار بخشی از کارهای خود را شبانه سپری کرد.
ماجرای بازیگر شدن خود استاد الله یزدی
یک روز در سال 64 از کنار جمعیتی که روی پل خواجو با موتور گازی مشغول فیلمبرداری بودند رد شدم. کنجکاو شدم و ادامه دادم. خلاصه داستان فیلم درباره مردی بود که همه را برای دقایقی پشت تلفن در انتظار نگه داشت. کارگردان از افراد منتخب خواست جلو آمده و با مرد مورد نظر مبارزه کنند.
او می گوید: «هیچ کس این کار را به درستی انجام نمی داد. جلو آمدم و با جدیت گفتم: آقا بیا بیرون همه را معطل کردی. بیرون آمد و گفت: چه می گویی؟ با طنز جواب دادم: آقا لطفا بیایید بیرون همه منتظر شما هستند.
یزدی توضیح می دهد: در آن لحظه همه خندیدند و کارگردان خیلی خوشش آمد و از من خواست که به صداوسیما بروم و در تست بازیگری شرکت کنم و از آن زمان وارد عرصه بازیگری شدم.
نقش آقای رشید در سریال خواستگاری (1365) خلق شد. او به دلیل قد کوتاهش به دنبال نامی بود که با قدش در تضاد باشد. به همین دلیل نام «رشید» را انتخاب کرد و شخصیت رشید از همین جا متولد شد.
ازدواج و زندگی زناشویی
این بازیگر در سال 58 با یک آشنای دور ازدواج کرد و از این ازدواج صاحب دو دختر و دو پسر شد. نام دخترانشان کتایون و سارا است. پسران کدات الله ایزدی، کمال و علیرضا هر دو در عرصه بازیگری فعال هستند و در سریال کارآگاه رشید به ایفای نقش پرداختند. او همسرش را در یک مهمانی خانوادگی دید. در آن زمان، آزادی شناخت بیشتر دختر و پسر مانند امروز وجود نداشت. یزیدی خصوصیات شوهرش را از خانواده اش شنید و به عنوان یکی از اقوام با او آشنا شد و زندگی مشترک را آغاز کرد.
وی درباره آشنایی با همسرش اینگونه گفت: مادر همسرم ابتدا کمی تعجب کرد زیرا پدر همسرم 2 متر و 5 سانتی متر قد دارد اما از آنجایی که عاشق همسرم بودم تصمیم گرفتم هر طور شده ازدواج کنم.
کمال، بزرگترین فرزند قدرت خداوند
کمال فرزند اول بازیگر معروف قدرت الله ایزدی در سریال کارآگاه رشید در نقش یک راننده تاکسی بازی کرد. او نه تنها در این سریال بلکه در بسیاری از تئاترها و سریال های تلویزیونی به همراه پدرش بازی می کند. این همکاری برای او باعث افتخار است زیرا یزیدی الگوی خوبی برای او در زندگی و بازیگری است و بازی در کنار او ارزشمند و کم نظیر است.
کمال در کنار هنر به موسیقی نیز علاقه دارد و به تحصیل در این زمینه نیز علاقه دارد. کمال ایزدی متاهل است. معلوم شد که همسرش از بستگان دور پدرش بوده است.
علیرضا پسر کوچکتر آقای رشید
در سریال کارآگاه رشید، علی رضا پسر دوم شخصیت الله ایزدی بازیگر معروف نقش پسر حبیبی را بازی کرد. علیرضا در رشته کامپیوتر تحصیل می کند و با کار مونتاژ نیز آشنایی دارد. او به تدوین و تدوین فیلم علاقه دارد و قصد دارد در آینده به عنوان تدوینگر در صنعت فیلمسازی فعالیت کند.
کتایون، دختر اول و بزرگ کدالله یزدی
کتایون، دختر اول کدالله ایزدی بازیگر محبوب، ازدواج کرده و یک پسر دارد. ترجیح می دهد معروف نباشد تا بتواند در آرامش و آسایش زندگی کند. کتایون فرزند دوم خانواده است و در سال 1361 به دنیا آمد.
سارا دختر کوچکتر آقای رشید
سارا دومین دختر هنرپیشه معروف کدالله یزدی است که دوست ندارد شهرت داشته باشد. او به طراحی گرافیک علاقه دارد و به هنر و طراحی علاقه دارد.
مصالح قدرت خداوند
قدرت الله ایزدی در کنار هنر و بازیگری به فعالیت های دیگری نیز علاقه مند است که نشان از تنوع شخصیتی او دارد. او علاقه زیادی به فرهنگ و هنر ایرانی دارد و سعی می کند این ارزش ها را در آثارش بازتاب دهد. ایزدی ها به ویژه به تئاتر و نمایش های سنتی علاقه مند هستند و بنابراین مسائل اجتماعی و فرهنگی را از طریق طنز منعکس می کنند.
یکی دیگر از زمینه های مورد علاقه او تدریس است. یزدی ها همواره بر اهمیت آموزش و انتقال دانش به نسل های جوان تاکید دارند. همین عشق به یادگیری و تدریس باعث می شود که با وجود فعالیت های هنری به حرفه معلمی ادامه دهد. او همچنین عاشق گذراندن وقت با خانواده و عزیزانش است و اوقات فراغت خود را با آنها می گذراند. این هنرمند معتقد است خانواده مایه آرامش و الهام است.
فیلمبرداری
تئاتر
- “یکی از دو هزار مشکل”
- «تئاتر روی صحنه»، شبکه تهران
- “اسطوره”
- “عروس نمایشگاهی”
- “رویای ژاپن”
- “درمان”
- “ساعت 3”
سینما
- مثل توتوولا
- سفر خوبی داشته باشی
- بازگشت لوک خوش شانس
- ساخت
- تلویزیون
- دنیای آینده
- آخرین بار
- گردو
- اولین خاک رس
- سفر سبز
- میراث پدر
- یکی اونجا بود یکی نبود
- اینجا خانه من است
- کارآگاه رشید
- سکسکه بی بی
- به خاطر من
- الم شنگه
- مروارید
- کلاه کلاه
- رشید حرفه ای
- شمعدان
- ببینید و بپزید
- مرد آهنی
نمایش خانه
چند بهار در زندگی شما وجود دارد؟
جوکر 2
منبع: ستاره
ارسال پاسخ