انتخابتو، محمدرضا ظفر کندی، وبینار روز جهانی ایدز، که در آن بر اهمیت تشخیص و تشخیص فعال در کنترل عفونت تاکید شده است اچ من «سالها پیش، زمانی که رئیس دانشگاه بودم، به آفریقای جنوبی سفر کردم و از نزدیک اپیدمی ایدز در آن کشور را مشاهده کردم، تقریباً همه بیماران در بیمارستانها به ایدز مبتلا بودند و تعداد زیادی از کودکان مبتلا بودند. به همین دلیل است که دکتر محرز تصمیم گرفتیم برای جلوگیری از انتقال ویروس به افراد جدید و پیشگیری از ایدز، تعاملات علمی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه ایران امروز در زمینه درمان و کنترل عفونت با سایر کشورهای منطقه مقایسه شده است، گفت: اچ من وی با بیان اینکه پیشرفت های خوبی در زمینه پایش وی و بیماری حاصل شده است، افزود: آنچه مهمتر از آن “تشخیص زودهنگام” بیماری برای درمان و کنترل به موقع است تا به اهداف 90-90-90 برسیم. شورای عالی سلامت و ایمنی غذا، 90 درصد درمان و 90 درصد موفقیت درمان.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود اینگونه بیان کرد: از نظر درمانی از هدف گذاری ها فراتر رفته ایم و در حال حاضر 93 تا 96 درصد موارد با موفقیت درمان شده است.
وی با تاکید بر اهمیت و نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماری ها گفت: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه، توسعه دانش و فرهنگ باید هوشمندانه و مستمر انجام شود.
او گفت: اچ من این بیماری که در بدو شناسایی مانند یک هیولای لجام گسیخته غیرممکن بود، اکنون با تلاش مستمر دانشمندان و اساتید در قفس قرار گرفته و درمان شده است.
ظفرقندی خاطرنشان کرد: در سال های اخیر میزان ابتلای نوزادان به ایدز در کشور ما کاهش یافته است و این موضوع یکی از دستاوردهای کشور در زمینه کنترل ایدز محسوب می شود و در نتیجه میزان انتقال آن افزایش می یابد. اچ من از مادر تا نوزاد نزدیک به صفر است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سواد سلامت در خط مقدم پیشگیری قرار دارد و از این پس پیشگیری از عفونت و تشخیص به موقع و درمان به موقع و مستمر از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با تاکید بر نقش موثر رسانه ها در ارتقای سواد سلامت جامعه گفت: باید دریابیم که ساختار شناسایی بیماران با همکاری های فرابخشی و کار جمعی در این زمینه انجام شود.
ارسال پاسخ