ایرانی ها سالانه 117 کیلو نان مصرف می کنند/ باید به انتخاب نان سالم توجه شود

لزوم ترویج نان کامل، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی نسبت

بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، زهرا پوراحمد گفت: ایرانی ها به طور متوسط ​​سالانه 117 کیلو نان مصرف می کنند که 2.5 برابر میانگین جهانی است. بنابراین توجه به انتخاب نان سالم ضروری است. حفظ سلامت عمومی است.

وی افزود: سبوس غلات حاوی ویتامین های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش موثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.

رئیس اداره غذاهای تخصصی سازمان غذا و دارو گفت: آرد سنگک 7 تا 10 درصد سبوس، آرد تافتون و لواش 13 تا 15 درصد سبوس، آرد بربر 18 درصد و شیرینی و نان حجیم 24 درصد سبوس دارد. از بین بردن شوره سر عملاً بدون شوره.

وی تصریح کرد: نان های تیره تر به دلیل اینکه سبوس بیشتری دارند سالم ترند اما برخی نانوایی ها از آردهای نامربوط مانند آرد تافتون یا بربر برای تهیه سنگک استفاده می کنند و حتی سبوس را مستقیما روی نان می ریزند که این روش غیرعلمی و غیرمجاز است.

پوراحمد خاطرنشان کرد: آردهایی با سبوس بیشتر حاوی ماده ای به نام اسید هستند سبزی اگر تخمیر نشود می تواند از جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن جلوگیری کند و برخی نانوایی ها به جای تخمیر اولیه از جوش شیرین به عنوان یک افزودنی غیرقانونی استفاده می کنند و باعث اسیدیته می شود. سبزی و باعث مشکلاتی مانند سوزش سر دل می شود.

رئیس دفتر غذاهای تخصصی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: هر چه سبوس آرد بیشتر باشد، فرآیند تخمیر طولانی‌تر می‌شود و کار نانوا را سخت‌تر می‌کند. برای مثال آردهای سبوس دار که سبوس بیشتری دارند به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.

وی گفت: سازمان غذا و دارو اخیرا به تمام آردها مجوز تولید اعطا کرد. نان تهیه شده از این آرد باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (دو ساعت و نیم) تهیه شود تا محصول سالم و مغذی به دست مصرف کننده برسد.