چند درجه کبد دارای کبد چربی است و علائم هر یک چیست؟

چند درجه کبد دارای کبد چربی است و علائم هر

کبد یکی از مهمترین اندامهای بدن در زیر دیافراگم در بالای شکم است. این نقش مهمی در متابولیسم بدن دارد و مسئول سم زدایی ، تولید پروتئین های اساسی ، ذخیره انرژی ، تنظیم سطح قند خون و متابولیسم چربی است. علاوه بر این ، کبد نقش مهمی در تنظیم و از بین بردن زباله ها و مواد مخدر از جریان خون دارد. هرگونه اختلال در کبد می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در سلامتی و حتی مرگ شود.

به گفته ایران ، کبد چرب باعث تجمع چربی در سلولهای کبدی می شود. این بیماری معمولاً با هر یک از خصوصیات و علائم خاص به چهار درجه طبقه بندی می شود.

البته ، بسیاری از موارد ، کبد روغنی ، سیگنال نمی دهد و کند نمی شود. حتی اگر هیچ یک از علائم زیر را ندارید ، هر سال سلامت خود را بررسی کنید.

شایع ترین علائم کبد روغنی نامتقارن است و علائم زیر ممکن است رخ دهد:

درجه 1: کبد سبک

در این مرحله ، تجمع چربی در کبد کم است و معمولاً علائم خاصی ندارد.

فرد ممکن است در سمت راست شکم احساس خستگی یا سنگین کند.

معمولاً در معاینات معمولی یا سونوگرافی به طور تصادفی تشخیص داده می شود.

کلاس 2: کبد متوسط

چربی بیشتری در سلولهای کبدی تجمع می یابد و التهاب نور رخ می دهد.

علائمی مانند نفخ در کبد ، خستگی مزمن و درد نامشخص ممکن است رخ دهد.

در این مرحله ، اگر تغییرات شیوه زندگی ایجاد نشود ، احتمال پیشرفت بیماری افزایش می یابد.

کلاس 2: کبد بسیار چرب

التهاب و آسیب سلولی بیشتر مشاهده می شود و ممکن است فیبروز (بافت زخم) آغاز شود.

علائم شامل خستگی شدید ، بی حسی ، درد کبد ، مشکلات دستگاه گوارش ، افزایش آنزیم های کبدی و خارش در آزمایش خون است.

این مرحله نیاز به مداخله جدی پزشکی دارد.

کلاس 2: سیروز کبد (آخرین مرحله)

در این مرحله ، بافت کبد به شدت آسیب دیده و فیبروز و سیروز پیشرفته شد.

علائمی مانند تورم پاها ، زردی و چشم (زردی) ، خونریزی داخلی ، اختلال ذهنی ، متورم شکم (اسید) و خارش شدید ناشی از وخیم تر شدن سموم کبد ممکن است رخ دهد.

سیروز کبد در صورت عدم درمان ممکن است منجر به نارسایی کبد شود و حتی ممکن است باعث مرگ شود.

دو عکس واقعی از دو کبد سیروس

چگونه می فهمد که کبد من روغنی می شود؟

تشخیص کبد چربی معمولاً با ترکیبی از معاینه بالینی ، آزمایش خون و تصویربرداری پزشکی انجام می شود:

آزمایش خون: بررسی سطح آنزیم های کبد (فرعی و زیردستان) و کلسترول و تری گلیسیرید

سونوگرافی: یکی از متداول ترین راه ها برای شناسایی تجمع چربی در کبد

الاستوگرافی و غربالگری فیبر: روشهای خاص تر برای بررسی التهاب و فیبروز در کبد

کبد روغنی و رابطه سنی

کبد روغنی ممکن است در هر سنی رخ دهد ، اما شیوع آن پس از سن 6 سالگی افزایش می یابد.

کودکان و نوجوانان نیز ممکن است کبد روغنی داشته باشند ، به خصوص اگر اضافه وزن ، سوء تغذیه و عدم تحرک بیش از حد. بنابراین به رژیم های غذایی سالم ناشی از کودکی و بلوغ عادت کنید. به خصوص در سالهای اخیر ، کودکان و نوجوانان مبتلا به کبد و دیابت برطرف شده اند. مراقب باشید

افراد سطح متوسط ​​و سالمندان ، به ویژه اگر بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 ، چاقی یا سندرم متابولیک وجود داشته باشد ، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

شیوه زندگی ناسالم ، رژیم غذایی با کیفیت بالا ، با کیفیت بالا ، با کیفیت بالا ، عوامل مؤثر در هر سنی.

آیا امکان بهبودی کبد چربی و بازگشت به یک وضعیت سالم وجود دارد؟

بله ، می توان با شیوه زندگی ، ورزش ، کاهش وزن ، رژیم غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی به وضعیت سالم بازگشت.

در کلاس 2 ، اگرچه آسیب کبدی پیشرفته تر است ، اما اقدامات مناسب می تواند از پیشرفت بیشتر جلوگیری کند و در برخی موارد عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

در درجه 2 (سیروز کبد) ، آسیب به بافت کبد دائمی دائمی است و بازگشت به یک بیماری کاملاً سالم امکان پذیر نیست. با این حال ، با بررسی بیماری ، تغییر سبک زندگی و درمان های پزشکی ، می توانیم از وخامت بیشتر جلوگیری کنیم و کیفیت زندگی را بهبود بخشیم.

ورزش ، تصحیح شیوه زندگی و تغذیه سالم مانع از بیماری کبد چرب می شود.

تأثیر غذا بر کبد روغنی

میوه و آب: به دلیل مصرف متعادل میوه ها ، الیاف و آنتی اکسیدان ها برای کبد مفید است ، اما مصرف میوه های بالا مانند انگور ، موز و انبه می تواند تری گلیسیرید را افزایش دهد. به خصوص از خوردن میوه های شیرین ، اعتدال خود را حفظ کرده و شب ها میوه نخورید. آب – حتی طبیعی – را بردارید زیرا فیبر وجود ندارد و فقط قند میوه را به بدن شما منتقل می کند ، که بسیار مضر است.

برنج و نان: برنج سفید و نان ساخته شده از آرد تصفیه شده می تواند قند خون را افزایش داده و در نهایت چربی را در کبد جمع کند. توصیه می شود غلات گندم و برنج قهوه ای مصرف کنید. یکی از اصلی ترین دلایل بیماری کبد در بین ایرانیان ، نان و برنج است. اگر هر دو مین را حذف کنید ، بیشترین سرویس را به بدن خود خواهید داشت و سلول سلول شما از شما تشکر خواهد کرد. علاوه بر این ، ماکارونی و سیب زمینی را به حداقل برسانید زیرا کربوهیدرات ها و مصرف زیاد منجر به تجمع طلا می شوند.

خمیر کار می کند: مصرف قند و دسرهای بیش از حد یکی از دلایل اصلی کبد چرب غیر الکلی است زیرا منجر به مقاومت به انسولین و افزایش ذخیره چربی در کبد می شود. نوشیدنی ها نیز به دلیل قند زیاد مواد کبد روغنی هستند.

غذاهای روغنی: مصرف چربی اشباع و ترانس (مانند غذاهای سرخ شده ، فست فود و روغنهای صنعتی) ممکن است به التهاب و کبد آسیب برساند. در مقابل ، چربی های سالم مانند روغن زیتون و ماهی های چرب به بهبود سلامت کبد کمک می کنند.

الکل: مشروبات الکلی در کبد به قتل می رسند. آنها باید “صفر” باشند.

چند بار نیاز به آزمایش داریم؟

افراد دارای عوامل خطر مانند چاقی ، دیابت ، سندرم متابولیک یا سابقه بیماری کبد خانواده باید یک بار در سال آزمایش های کبد را انجام دهند.

برای افرادی که در معرض خطر کمتری هستند ، سلامت کبد هر 2 تا 5 سال کافی است.

اگر علائم مشکوک دارید ، پزشک ممکن است آزمایشات بیشتری را تجویز کند.

به یاد داشته باشید ، کبد روغنی هنگام تشخیص و تغییر ، یک بیماری پیشگیرانه و پیشگیرانه و درمانی است. به خاطر داشته باشید که کبد چربی غالباً از دست رفته است ، بنابراین حتی از علائم نوشته شده در این متن انتظار ندارید و هر سال سلامت را بررسی کنید و از پزشک خود بخواهید که با تشخیص کبد یک آزمایش کامل بنویسد. افراد با درجه پایین شانس بازگشت به سلامت کامل را دارند ، اما کنترل بیماری و جلوگیری از وخیم شدن در مراحل بعدی مهم است.