مالاریا یکی از جدی ترین بیماری های ناشی از انگل های پلاسمودیوم و به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه شفابخشی جهان است ، از طریق نیش پشه انسان منتقل می شود و یکی از مهمترین مشکلات سلامتی انسان خون پلاسمودیوم و سلول های خونی است. مالاریا می تواند باعث آسیب مغزی و حتی مرگ شود.
پشه های آنوفل حامل اصلی مالاریا هستند و عفونت این بیماری به شرایط محیطی مانند دما ، رطوبت و حضور آب راکد بستگی دارد ، این پشه ها معمولاً در شب کار می کنند ، بنابراین برخی از گونه ها باعث بیماری می شوند ، اگرچه باعث بیماری می شوند ، اما خواب در زیر شبکه محافظ می تواند خطر ابتلا به مالاری را کاهش دهد.
داروهای پیشگیری ، از جمله استفاده از اسپری ، روشهای پیشگیری از مالاریا علیه حشرات و برای ایجاد شبکه های محافظ در اطراف تختخوابها ساخته شده است و همچنین تلاش های زیادی برای کنترل جمعیت پشه از طریق دفع زباله و جلوگیری از تجمع آب راکد انجام می شود. در برخی مناطق از واکسن ها نیز برای جلوگیری از بیماری استفاده می شود که این یک دستاورد مهم در کاهش شیوع مالاریا است.
درمان مالاریا به طور معمول شامل مصرف دارو است هنر ما وت کلیک کردن این داروها می توانند به کاهش تعداد انگل های پلاسمودیوم در بدن کمک کنند ، اما مقاومت انگل در برخی از داروها به یک مشکل جدی تبدیل شده و نیاز به توسعه و توسعه داروهای جدید دارد. به منظور کاهش شدت بیماری و خطرات احتمالی ، درمان این بیماری باید به سرعت و به درستی انجام شود.
علاوه بر عوارض مستقیم ، مالاریا دارای اثرات اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی است و هزینه های بهداشتی ، بهره وری و بیماری مرگ و میر بالا بین کودکان و زنان باردار یکی از اصلی ترین چالش های توسعه در کشورهای در حال توسعه را ایجاد کرده است و می تواند نقش مهمی در کاهش حمایت مالی و اثرات مخرب جامع داشته باشد.
امروز ، تلاش های جهانی برای از بین بردن مالاریا از طریق کمپین های بهداشتی ، واکسن ها و پشتیبانی بین المللی افزایش یافته است ، و سازمان هایی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF) هنوز هم به طور جدی در تلاشند تا اپیدمی این بیماری را کاهش دهند ، اگرچه ریشه کن کردن مالاریا هنوز هم بسیار کنترل است.
با توجه به اهمیت همکاری و همکاری بین المللی به منظور از بین بردن مالاریا ، عوارض و شدت بیماری ، برنامه حذف مالاریا و آخرین مالاریا در کشور امیت رمازانی ، استاد بیماریهای عفونی ، دبیر انجمن کارشناسان عفونی ، مدیر تحقیقات بالینی موسسه پاستور ایرانی و رئیس جمهور کشور در زیر مصاحبه ای داشتیم:
IMNA: چگونه مالاریا بر عملکرد بدن تأثیر می گذارد و چه عوارضی ایجاد می کند؟
ماه رمضان: مالاریا یک بیماری عفونی انگلی است که توسط یک پلاسمودیوم واحد ایجاد می شود ، که دارای پنج نوع است و از طریق پشه به عنوان پشه آنوفل خوانده می شود. مالاریا منتقل می شود. در حقیقت ، این پشه با گاز گرفتن یک فرد آلوده و سپس گاز گرفتن شخص دیگری در خون فرد آلوده می شود.
هنگامی که انگل وارد خون می شود ، وارد گلبول های قرمز می شود و آنها را پاره می کند ، گلبول های قرمز وارد جریان خون می شوند ، به طوری که به سایر گلبول های قرمز آلوده می شود و این روند ادامه می یابد ، بنابراین برخی از بیماران مالاریا دچار کم خونی می شوند.
در حقیقت ، پارگی گلبول های قرمز توسط انگلی که بر روی بدن اعمال می شود باعث کم خونی می شود و با مالاریا ، علائم در فرد مرتبط با پارگی گلبول های قرمز رخ می دهد ، و باید توجه داشت که تک پلاسمودیوم دارای چندین نوع شدت علائم و شدت است.
مصونیت: علائم مالاریا چیست و شدت بیماری یکسان است؟
ماه رمضان: مالاریا به عنوان تب شناخته می شود که با تب ، لرزش و علائم مشابه مشخص می شود و علائمی مانند تب ، لرزش ، سردرد ، درد ، درد شکم ، حالت تهوع و استفراغ را تجربه می کند که علائم اصلی این بیماری است.
برخی از افراد ممکن است از ابتدای مالاریا علائم شدیدتر یا ضعیف تری را تجربه کنند ، برخی از انواع مالاریا انواع چگالی بالینی هستند ، به عنوان مثال ، شدت علائم ناشی از پلاسمودیوم. شاهینسپس ، سپس انگل وارد بدن می شود ، باعث مالاریا مغزی می شود و ممکن است باعث نارسایی کلیوی در کلیه شود یا باعث کم خونی شدید شود.
موارد عوارض مالاریا و پلاسمودیوم است شاهیناین بیشترین خشونت از علائم پلاسمودیوم را دارد و مشکلی که باید در ذهن داشته باشد پلاستیک است که در جریان خون و سایر اندام ها باقی مانده است.
با قرار دادن پلاسمودیوم در کبد ، علائم تکرار می شوند ، در واقع ممکن است فرد بعد از تجربه وضعیت کلی بهتری داشته باشد و پس از مدتی علائم باز می گردد و تکرار بیماری ها دوباره علائم را تجربه می کند زیرا انگل در کبد پنهان شده و وارد جریان خون می شود.
IMNA: چه کسی در برابر مالاریا آسیب پذیرتر است و برنامه حذف مالاریا از کجا آمده است؟
ماه رمضان: یکی از گروه های آسیب پذیر علیه مردم مالاریا در منطقه بومی مالاریا تجربه می کند. تا چند سال پیش ، حداقل 5 سال در یک برنامه استخراج مالاریا بودیم و موارد بیماری طبیعی در کشور گزارش نشده است. در دو سال گذشته ، واردات مالاریا اندکی افزایش یافته است ، و هرچه افرادی که در این بیماری شرکت کرده بودند از طریق نیش های پشه به افراد دیگر منتقل شدند ، چرخه کنترل بیماری شکسته شد.
تب و لرزش بالا ، تاریخ و زندگی گاز گرفتن پشه در مناطق جغرافیایی بومی مالاریا ممکن است یکی از مؤلفه های تشخیص مالاریا هنگام تشخیص بیماری و علائم مکرر و مکرر باشد.
مصونیت: چگونه می توان آخرین وضعیت مالاریا در کشور را ارزیابی کرد و از استانها چه چیزی مطلع شد؟
ماه رمضان: در استانهای جنوبی و جنوب شرقی ، بیشترین تعداد مالاریا گزارش شده است و به دلیل مرز آن با سایر کشورها ، بیشترین درگیری از جمله سیستان و بلوچستان در این کشور گزارش شده است و تقریباً 5 مورد مالاریا در کشور گزارش شده است.
طی یک سال گذشته ، تعداد موارد مالاریا نه تنها با استانهای مرزی همراه نبود و در استانهای دیگر کشور شاهد گزارش این بیماری بودیم که یکی از دلایل بین استان و بین شهری است ، بلکه بیشتر استان ها و شهرها در کشورهای همسایه هستند.
مصونیت: آنچه برای جلوگیری از مسافرت به مالاریا و مناطق مهم است چه چیزی مهم است بومی چه فکر می کنند؟
ماه رمضان: برخی از گروه های آسیب پذیر تمایل دارند علائم جدی تر مالاریا را تجربه کنند ، از جمله گروه های آسیب پذیر در برابر کودکان و سالمندان ، افراد علاقمند به بیماری های مزمن ، افراد از مناطق سالم به مناطق. بومی مالاریا به سفر و مسافرت اشاره دارد.
وقتی شخصی می خواهد وارد زمینه ها شود بومی به مالاریا توصیه می شود قرص ها را برای جلوگیری از بیماری قبل از سفر و ادامه در طول سفر شروع کنید و قرص ها پس از بازگشت به مبدا ، یک تا دو هفته ادامه می یابد.
بیشتر موارد مالاریا مربوط به آفریقا است و این بیماری در کشورهای آفریقایی یا استانهایی که به کشورهای آفریقایی و همسایه آفریقایی منتقل می شوند شایع تر است و لازم به ذکر است که آلودگی مالاریا در کشور بومی نیست و افراد کشور در کشور هستند.
فقدان افراد محلی در کشور بسیار مثبت است ، اما ما می توانیم گواهی از بین بردن مالاریا را دریافت کنیم زیرا به دلیل موقعیت جغرافیایی کشور و سفرهای ورودی نتوانستیم به هدف اصلی برسیم.
برای مردم مناطق بومی مالاریا و استفاده از پشه ها و بافندگی ها و استفاده از اجسام پشه در بدن می تواند روشی مؤثر در کشورهایی مانند بیماری و آفریقا باشد. بومی واکسن مالاریا زیاد ، به کودکان تزریق می شود تا قبل از قرار گرفتن در معرض مالاریا مالاریا را تأمین کنند.
ارسال پاسخ