بحث برگزاری/لغو کنسرت قربانی در تخت جمشید رد شد

بحث برگزاریلغو کنسرت قربانی در تخت جمشید رد شد

به گزارش انتخابتو؛ علیرضا عسگری چاهوردی مدیر سایت میراث جهانی تخت جمشید درباره برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در فاصله 50 متری تخت جمشید و میزان خطرات این بنای باستانی می گوید: در بلیت های فروخته شده ردیف صندلی وجود دارد همه در کاخ آپادانا، تاچر و دروازه تخت جمشید نیست و این صندلی ها در زیر محوطه تخت جمشید قرار دارند و کاملا از آن جدا هستند.

لغو ارتعاشات صدای کنسرت با یک ترفند

فارس در یکی از اخبار خود نوشت: وی با اشاره به برخی اظهارنظرها و شایعات در فضای مجازی مبنی بر تاثیر مخرب امواج صوتی بر بناهای تاریخی گفت: در حال حاضر بحث تاثیر صدا بر بناهای تخت جمشید مطرح است و به همین منظور. به دلیل اینکه محل برگزاری کنسرت خارج از تخت جمشید و تختگاه است و در 50 متری سطح 17 متری شهر ساخته شده است. تاکید می شود از نوار چسب استفاده شود تا صدا به سمت تخت جمشید نچرخد و در پردیس تخت جمشید منعکس شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت گفت: تخت جمشید مکانی برای برگزاری کنسرت نیست زیرا نتایج این پروژه در قالب نقشه های گرافیکی حداکثر، متوسط ​​و حداقل صدا، میانگین شدت صدا، نمودارهای طیف نگاری و چگالی انرژی صدا نشان می دهد که منبع تولید صدا از فضای داخلی تخت جمشید و خارج از سایت جدا شده است بنابراین در تهیه برنامه موسیقی این موضوع مورد توجه قرار گرفت و محل اجرای برنامه به خارج از تخت جمشید منتقل شد.

عسگری چاهوردی توضیح داد: در جلسه ای که دیشب برگزار کردیم تاکید کردیم که کنسرت لغو شود اما از آنجایی که مجوز این کنسرت از تهران صادر شده و یک کار فرهنگی بود، امکان لغو آن منتفی شد. ما به برگزاری کنسرت در محوطه دانشگاه و پارکینگ ستاره فکر کردیم، اما این امکان وجود نداشت زیرا برنامه ریزی هایی انجام شده بود و می خواستند از این سکو برای نمایش نور استفاده کنند.

با این حال مدیر پایگاه جهانی پرسپولیس اعلام کرد: القاعده لرزش صدا نباید به ساختمان آسیب برساند و در حال حاضر در حال تست فرکانس های صدا هستیم. اگر لرزش صدا به ساختمان و تخت آسیب برساند، در این زمان موسیقی را قطع می کنیم.

وی تاکید کرد: تمام مراحل برنامه را در طول کنسرت دنبال می کنیم، اگر فرکانس های صدا کمترین آسیب را به تخت جمشید وارد کند بلافاصله کنسرت را متوقف می کنیم زیرا اولویت ما حفظ بناهای تاریخی است و به عنوان مدیر تخت. پایگاه زمینی جمشید وظیفه دیگری جز این ندارد.»

آیا برگزاری کنسرت آسیبی به آثار تاریخی وارد نمی کند؟

محمد امینی پور کارشناس بناهای تاریخی گفت: برای برگزاری کنسرت موسیقی باید همه جوانب این اقدام در نظر گرفته شود. ارتعاشات حاصل از این امواج ریز تأثیر عمده ای بر ساختار زیربنایی بناها و مصنوعات باستانی دارد که هر کدام به تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی مبتنی بر تحقیقات نیاز دارند.

همچنین می توان میزان نفوذ و دسی بل صدا را برای اندازه گیری میزان تخریب برخی از قسمت های آثار و بناهای باستانی اندازه گیری کرد. در گذشته در کاخ ها و کاخ های پادشاهانی مانند علای قاپو، قرار دادن اتاقی به عنوان اتاق موسیقی و استفاده از این اتاق ها برای همراهی نوازندگان مرسوم بود، اما این به معنای تخریب اتاق ها نبود زیرا صدایی نداشت. تقویت کننده ها

این کارشناس ادامه داد: متأسفانه امروز صدای خوانندگان و سازهای موسیقی در کنسرت ها با ابزارهای مختلف تقویت می شود و این تقویت باعث ارتعاش اثر تاریخی می شود.

233217

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین