حج بر چه افرادی واجب است؟

زمان ثبت نام حج 1404 اعلام شد

به گزارش انتخابتو، هر ساله صدها هزار مسلمان در سراسر جهان در ایام حج به سرزمین وحی سفر می کنند. ادای این فریضه الهی به قدری اهمیت دارد که امام محمد باقر (علیه السلام) در یکی از بیانات خود حج را یکی از مبانی اسلام معرفی کرده است. برای انجام حج تماتو باید شرط خاصی را داشته باشند که به عنوان «استعداد» شناخته می شود. این توانایی شامل توانایی مالی و توانایی جسمانی است.

به گزارش تسنیم، توانایی انجام حج به این معناست که انسان تمام شرایط لازم برای انجام این فریضه الهی را داشته باشد; به همین دلیل توصیه می شود کسانی که شرایط زیارت را دارند و به زیارت می روند و همچنین کسانی که این شرایط را ندارند، زیارت کرده و دوباره زیارت کنند.

استعداد ابعاد مختلفی دارد و انسان مستعد باید در همه این ابعاد استعداد داشته باشد تا حج بر او واجب شود.

یکی از ابعاد مهم مقرون به صرفه بودن، مقرون به صرفه بودن مالی است و این امر باید از دو طریق محقق شود. اول اینکه آیا فرد می تواند از طریق درآمد و کارش استطاعت استطاعت مالی را داشته باشد یا اینکه از طریق هدیه ای که برای عملکرد خود دریافت می کند می توان به استطاعت مالی دست یافت. صلیب.

زیارتی که در این مورد انجام می شود «حج بهجلی» نامیده می شود; به معنای حج است که بهای آن به عنوان بخشش و هدیه به شخص داده می شود. حجه بجلی انسان را از فریضه حج در آینده معاف می کند; یعنی حتی اگر انسان در آینده استطاعت انجام حج را داشته باشد، دیگر نیازی به تکرار آن نیست.

مدیریت زندگی معمولاً قبل از حج است

در زمینه کفایت مالی نکته مهمی وجود دارد و آن به کفایت اشاره دارد، یعنی انسان بعد از انجام حج به طور عادی به زندگی خود ادامه دهد و در مخارج روزانه دچار مشکل نشود.

بنابراین، اگر بعد از صرف هزینه حج، در تنگنای مالی قرار گیرد یا شغل خود را از دست بدهد، آن شخص ظرفیت لازم برای انجام حج را ندارد و نمی تواند آن را واجب بداند.

در واقع تأمین مخارج زندگی به صورت سنتی قبل از انجام حج انجام می شود، اما نیازی به درخواست صلاحیت در حج بدخالی نیست، زیرا فردی که توانایی پرداخت این نوع حج را دارد نیازی به اطمینان از حج خود ندارد. وضعیت مالی اگر هم بداند که ممکن است مشکلات و مشکلات مالی داشته باشد، اگر وضع مالی او خوب باشد، کافی است این زیارت را بخواند.

لازم نیست قادر به انجام، تلاش برای کسب توانایی; مردم باید طبق روال عادی و سنتی زندگی خود را بگذرانند و در نتیجه اگر مقداری از دارایی آنها بیش از حد باشد و از شأن آنها فراتر نرود، تنها در صورتی می توانند به زیارت بروند که تمکن مالی برای فرد فراهم باشد. او نمی تواند از این امر اجتناب کند و از رفتن به حج امتناع کند.

کسى که یک بار فقیر مى شود، اگر به هر دلیلى از رفتن به حج امتناع ورزد، هر چند در آینده فقیر شود، زیارت بر عهده اوست و باید به زیارت برود.

توانایی فیزیکی

امروز یک هیئت پزشکی برای ادای حج تشکیل شده است، بر این اساس باید فرد معاینه شود و پزشک برای او نسخه بنویسد تا به حج بپردازد. این معاینه شامل بررسی توانایی جسمانی فرد برای انجام حج به ویژه در مواردی مانند کهولت سن، چاقی یا برخی بیماری ها می باشد.

انسان باید در سالی که می خواهد به حج برود از نظر مالی بررسی شود. یعنی باید بررسی شود که آیا فرد می تواند در همان سال حج انجام دهد یا خیر.

امروزه با توجه به محدودیت های اعمال شده از سوی دولت عربستان و سهمیه بندی کشورهای مختلف، این امکان برای افرادی که توانایی ادای حج را دارند در همان سال وجود دارد.

به همین دلیل فردی که استطاعت مالی دارد در صورت استطاعت باید فیش حج نیز بخرد. ولى کسى که قادر به زیارت است، ولى به دلیل کمبود وقت نمى تواند در همان سال زیارت کند، به توصیه علما، هزینه زیارتى را که صرف زیارت کرده است، خرج چیز دیگرى نکند و در زیارت ثبت نام کند. و مراجع تقلید. با فراهم شدن شرایط می تواند به حج برود. نتیجه: با توجه به اهمیت حج و قطعیت مفاد آن، کسانی که قصد انجام حج را دارند باید با بهره مندی از فتوای مراجع تکلیف، وضعیت مالی و سایر شرایط حج را به دقت بررسی کنند.

۴۷۲۳۶

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین