داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد، «هامون» ساخته نمی شد/ داستان زندگی بیتا فرهی به قول خودش درختان ایستاده می میرند!

داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد، هامون ساخته نمی شد

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، بیتا فرهی گفت: بیتا؛ داریوش فرهنگ، عباس یاری، هوشنگ گلمکانی، صهبه برومند، گلاب آدینا، فریبا کوثری، آزیتا موگویی، سهیلا رضوی، همایون ارشادی، ماهوش وقاری، اکرم محمدی، هانی طوسلی، درختان ایستاده می میرند با حضور هنرمندانی چون ستاره اسکندری، آرش. فلاحت پیشه، پوریا شکیبایی، مجده لواسانی و … سازماندهی شدند.

لاست برومند بازیگر سینما گفت: بتا در این کتاب به تفصیل شرح داده شده است. نویسنده این کتاب، یاسمن خلیلی فرد، داستان نویس بسیار با استعدادی است و کتاب هایی از جمله «این من نیستم»، «لیمو ارغوانی» و … را از او خوانده ام.

وی افزود: با یاسمن خلیلی فرد هنگام خواندن یکی از داستان های او در رادیو آشنا شدم. بعداً با من تماس گرفت و از من بسیار تشکر کرد. او از 15 سالگی در مطبوعات فعالیت می کند و از اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان است و فیلم های کوتاه زیادی نیز فیلمبرداری کرده است.

این هنرمند درباره ویژگی این کتاب گفت: برایم جالب بود که بیشتر زنان داستان زندگی بیتا فرهی بسیار قوی هستند و ظاهر خاصی به آنها داده شده است. مادربزرگ حشمت، مادر منیر و دختر مهسا شخصیت‌های بسیار قوی‌ای داشتند، اما بیتا فرهی فردی بود که چنان در احساسات و عواطف زیبا و هنرمندانه‌اش غرق بود که سعی نمی‌کرد خود را زنی قوی نشان دهد یا آن را تحمیل کند. نظرات و خواسته ها در مورد دیگران این ویژگی در این داستان به وضوح دیده می شود و مهسا در سال های آخر عمرش نقش مهمی در زندگی او داشت.

برومند در نهایت گفت: مهارت نویسنده زیبا و قانع کننده است. او با بیتا دوست صمیمی شد و بیتا نکات کوچکی از گفته های فرهی گرفت و آنها را توسعه داد. او آخرین روزهای زندگی بیتا فرهی را نیز در این کتاب بسیار قانع کننده و احساسی نوشته است.

تلاش طولانی دختر بیتا فرهی برای انتشار

داریوش فرهنگ بازیگر سینما نیز گفت: دختر بیتا فرهی مهسایی عزیز تلاش زیادی کرد و در طول این یک سال شاهد و ناظر تلاش او برای پیگیری مراسم مادر گرامیش بودم. بحث عشق دختر به مادرش نیست، بحث من این است که این عمل زیبا فراموش نشود.

وی افزود: یکی از مهمترین اقدامات مهسا اطمینان از ماندگاری این هنرمند از طریق کتاب زندگینامه اش بود و چه کسی بهتر از یاسمن خلیلی فرد این کتاب را می نویسد؟

داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد

این بازیگر تاکید کرد: بعد از خواندن کتاب آن را بسیار شنیدنی، جذاب و خواندنی یافتم. این کتاب پر از جزئیات، ظرافت و هنرمندانه است.

وی سپس بخشی از این کتاب را خواند و گفت: نکته جالب این کتاب این است که نویسنده داستان را از زبان خود بیتا فرهی بیان کرده است. درخواست من این است که کتاب را با دقت بخوانید زیرا سرشار از طعم، احساس و جزئیات است. در این کتاب شور، شوق، تنهایی، اضطراب و… در زندگی بیتا فرهی است. همراهی خواهد کرد.

پوریا شکیبایی: رابطه پدرم با خانم بیتا فرهی در «هامون» عجیب بود.

پوریا شکیبایی بازیگر و فرزند زنده یاد خسرو شکیبایی گفت: متاسفانه هنوز این کتاب را نخوانده ام اما به نظرم بسیار هوشمندانه تنظیم و نوشته شده است. یادم هست در فیلم هامون رابطه پدرم با خانم بیتا فرهی عجیب بود، در واقع مثل خود فیلم دعواهای زیادی داشتند. خانم فرهی رانندگی بلد نبود و آقای مهرجویی از پدرش خواست که رانندگی را به آنها آموزش دهد.

وی افزود: خیلی جوان بودم که برای اولین بار با پدرم به خانه خانم فرهی رفتم. او بسیار زیبا بود و من در کودکی تحت تأثیر او قرار گرفتم.

داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد

شکیبایی در پایان گفت: فیلم «بانو» با بازی بیتا فرهی با هشت سال تاخیر مواجه شد و او در آن زمان زجر زیادی کشید. بیتا فرحی بودن خیلی سخت بود و آدم خیلی قوی ای بود. با نگاهی به گذشته، من واقعاً اقتدار زنانه او را تحسین می کنم.

عباس یاری منتقد سینما نیز در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که در این شهر پر از گرد و غبار و دود و ترافیک مراسمی به یاد بانوی سینما برگزار می شود. این کتاب با بتا شروع می شود زیرا او واقعاً خاص و بی نظیر بود. برخلاف بسیاری از بیوگرافی ها، با رمانی بسیار شیرین و خواندنی روبرو هستیم که بخشی از تاریخ کشورمان را روایت می کند و در این کتاب چهار نسل در این کشور زندگی می کنند.

یاری گفت: عکسی از پیام ایرایی بر روی جلد این کتاب نقش بسته است زیرا خانم بیتا فرهی علاقه زیادی به عکس های ایشان دارد. شاید اگر دوست بودم عکسی از بیتا فرهی رو به روی مخاطب را انتخاب می کردم که در طول کتاب با ما صحبت می کند.

وی تاکید کرد: در این کتاب از بیماری و شیمی درمانی گلایه ای ندارد، اما از درگذشت آتیلا پسیانی، داریوش مهرجویی و وحیدا محمدی فر گلایه دارد. بزرگترین ناراحتی او توقیف فیلم «بانو» بود که مثل سرطان به او ضربه زد. ای کاش با هنرمندان خود با دقت بیشتری برخورد می کردیم.

داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد

یاری در پایان توضیح داد: شاید داریوش مهرجویی اگر بیتا فرهی را پیدا نمی کرد هرگز «هامون» را نمی ساخت؟ چون وقتی بازیگری را انتخاب می کرد معتقد بود که فقط او می تواند آن نقش را بازی کند.

فریبا کوثری دیگر بازیگر سینما که سخنران این مراسم بود، گفت: شانس همکاری با خانم بیتا فرهی را نداشتم. سال 67 که وارد عرصه سینما شدم او را در فیلم «هامون» دیدم. شاید در آن زمان به آن همه اشراف و زیبایی و مهارت های بازیگری آنها به عنوان یک زن حسودی می کردم. این که ما در سالگرد درگذشت این هنرمندان یاد و خاطره آنها را گرامی می داریم، همیشه برای من ناراحت بوده است. ای کاش امروز اینجا بودند تا کتاب هایشان را امضا کنند و ببینند چقدر به آنها احترام می گذاریم.

وی تاکید کرد: لطفا این کتاب را بخوانید و انرژی و عشق پشت این کار را درک کنید.

آرش فلاحت پیشه بازیگر سینما و تئاتر نیز گفت: امروز در این نشست گرد هم آمدیم تا یاد و خاطره هنرمند ارزشمندی را که برای ما دنیایی آفرید، گرامی بداریم. دنیایی که «هامون» به همراه تهیه کننده و بازیگرانش به خاطره جمعی یک نسل تبدیل شد. مقام فرهی خانم چقدر رشک برانگیز است!

وی ادامه داد: او در 65 سال زندگی خود با دنیای پر رمز و راز سینما و هنر درخشید. زندگی او سرشار از عشق و هنر بود

داریوش مهرجویی بیتا را پیدا نکرد

این هنرمند با بیان این مطلب اظهار داشت: شاید به اندازه درخشش خود در صحنه تئاتر فرصت حضور در صحنه تئاتر را نداشت، اما همیشه با علاقه به تماشای تئاتر می پرداخت و دوستان و جوانان خود را به حضور در صحنه تشویق می کرد. هنر زبان روح انسان است. او یک بازیگر نبود، بلکه کسی بود که در جستجوی معنا و خواندن کتاب بود. بیتا فرهی همیشه از کوچکترین لحظات زندگی لذت می برد و زندگی برایش مثل یک سفر بود.

مهسا قریشی دختر بیتا فرهی در این مراسم گفت: از همه دوستان و اقوامم که در اولین سالگرد سفر بهشتی مادرتان در کنار ما بودند تشکر می کنم. از یاسمن جان تشکر می کنم که به بتا محبت کردند و با این حرف ها آن را جاودانه کردند. مادرم شوق زندگی داشت. این عنوان را به این دلیل انتخاب کردیم که او بهارها و زمستان های سختی را در زندگی خود پشت سر گذاشته بود و انحرافی باشکوه هم از زندگی و هم از سینما داشت. از عموی عزیزم هوشنگ فرهی و دختر عزیزم صحیره فرهی بابت کمکی که به ما کردند بسیار سپاسگزارم.

یاسمن خلیلی فرد نیز در پایان این مراسم با بیان این مطلب گفت: این کتاب را با دلی بزرگ نوشتم. دلیل این امر این بود که علاقه من به سینما توسط بیتا فرهی و فیلم هامون ایجاد شد. فکر می کنم همه چیز توسط خود بتا ترتیب داده شد و ما همه چیز را انجام دادیم.

وی تاکید کرد: می خواستیم این کتاب را در قالب رمان بنویسیم تا خوانندگان خاص و عام داشته باشد، زیرا بیتا آنقدر هنرمند محبوب بود که حتی در آثار هنرمندان مدفون نشد.

در ادامه مراسم کلیپی منتشر شد که در آن نام هایی چون داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی درباره بیتا فرهی صحبت کردند.

۲۴۳۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین