الهه عسکری گفت: رب گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم صنایع غذایی است و در خانه نیز تولید می شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در خمیرهای صنعتی به لطف فرآیند تبخیر خلاء که شرایط فشار کم و در نتیجه دمای پایین را فراهم می کند، خواص رنگ و طعم بهتر حفظ می شود.
عضو هیأت علمی و کارشناس بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در تولید رب گوجه فرنگی خانگی با فشار اتمسفر آب از پوره گوجه فرنگی خارج می شود که تبخیر را مشکل می کند و نیاز به زمان پخت طولانی دارد.
عسگری افزود: گاهی رب گوجه فرنگی خانگی با قرار گرفتن پوره در معرض نور خورشید تهیه می شود. رب گوجه فرنگی خانگی اغلب در شرایط کنترل نشده تولید می شود.
این کارشناس یادآور شد: حرارت دهی طولانی مدت در فرآیند تولید رب گوجه فرنگی خانگی ممکن است میزان لیکوپن، ویتامین C، ارزش آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را کاهش دهد.
دکتر بهداشت گفت: رب گوجه فرنگی صنعتی نسبت به رب گوجه فرنگی خانگی دارای ریزمغذی هایی مانند آنتی اکسیدان، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی بیشتری است.
علاوه بر این، از آنجایی که خمیر صنعتی دارای pH اسیدی بوده و پاستوریزه است، به دلیل داشتن نمک، نیازی به مواد نگهدارنده ندارد.
عسگری با اشاره به این مطلب خاطرنشان کرد: در مجموع به نظر می رسد رب گوجه فرنگی های صنعتی استاندارد (غیر تقلبی) نسبت به رب های خانگی برای سلامتی مناسب تر باشد.
ارسال پاسخ