انتخابتو، سوء تغذیه در کودکان یکی از مشکلات و دغدغه های رایج بسیاری از خانواده ها است و می تواند تاثیرات جدی بر رشد و سلامت کودکان داشته باشد. غذا امتناع از خوردن یا مصرف غذاهای ناسالم می تواند منجر به مشکلاتی مانند سوء تغذیه، کمبود مواد مغذی، کاهش انرژی و ضعف سیستم ایمنی شود.
یکی از دلایلی که کودکان دچار سوءتغذیه می شوند، داشتن انتظارات نادرست از میزان غذایی است که باید بخورند. بسیاری از والدین فکر می کنند که کودکان باید بیش از حد غذا بخورند. در طول نیازهای تغذیه ای کودکان توجه غذای اصلی کودک در سال اول زندگی بسته به سن و مرحله رشد کودک شیر و شش ماه تولد دومبه او دست یاری داده می شود.
تغییر در رژیم غذایی کودک می تواند به بهبود مشکلات سوء تغذیه کمک کند. به عنوان مثال کاهش دفعات شیردهی بعد از یک سالگی و تاکید بیشتر بر غذاهای کمکی می تواند منجر به افزایش اشتها و بهبود تغذیه کودک شود و همچنین محیطی آرام و بدون استرس برای غذا خوردن کودک فراهم کند. . همچنین ممکن است تأثیر مثبتی داشته باشد.
سوء تغذیه ناشی از امتناع کودکان از غذا خوردن در مواجهه با عوامل روانی، استرس یا تغییرات محیطی، ایجاد محیطی مثبت و حمایتی برای کودک و توجه نیازهای عاطفی می تواند به بهبود وضعیت تغذیه کمک کند. توجه والدین به رفتار غذایی کودک نیز ضروری است. توجه و اعمال فشار خیلی زیاد از او دوری کن
آموزش والدین در مورد تغذیه مناسب کودکان نقش مهمی در کاهش مشکلات سوء تغذیه ایفا می کند. والدین باید نیازهای تغذیه ای کودک را بدانند و برنامه غذایی مناسب تهیه کنند. مشاوره با پزشکان و متخصصان تغذیه همچنین می تواند به والدین کمک کند تا بهترین راه ها را برای بهبود خود بیابند. از وضعیت تغذیه فرزندشان مطلع شوید.
تنها 2 تا 5 درصد کودکان از سوء تغذیه رنج می برند
رویا کلیشادیمتخصص بیماری های کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا وی با اشاره به اینکه مشکلات سوء تغذیه کودکان باعث نگرانی خانواده ها و ایجاد تنش های زیادی می شود، گفت: سوءتغذیه در گذشته یک اختلال محسوب می شد اما همین الان سوء تغذیه یک بیماری محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بیشتر دغدغه خانواده ها و والدینی که از سوءتغذیه فرزندان خود گلایه می کنند، یک بیماری نیست، بلکه برای عده ای سوءتغذیه است، تصریح کرد: این مشکل برای برخی از افراد، سوء تغذیه است. پیشنهادات وی با بیان اینکه این مشکل قابل رفع است، اضافه کرد: تنها 2 تا 5 درصد کودکان دچار سوء تغذیه هستند و نیاز به اقدامات درمانی ویژه دارند.
این متخصص بیماری های اطفال و نوجوانان با بیان اینکه اکثر خانواده ها توقعات زیادی از فرزندان خود دارند و فکر می کنند کودکان باید به مقدار کافی غذا مصرف کنند، ادامه داد: در نظر گرفته شده است او گفت در سال اول زندگی کودک غذای اصلی کودک شیر و شیر بود. شش ماه تولد دوم علاوه بر شیر، به کودک غذای کمکی داده می شود و کودک مهارت های غذا خوردن را یاد می گیرد.
کاهش سرعت رشد از 2 تا 5 سالگی و تاثیر آن بر روند تغذیه کودک
کلیشادی وی بیان کرد: در سنین یک تا دو سالگی یک سوم کالری کودک باید از شیر تامین شود و این در حالی است که برخی خانواده ها میزان شیر برای تغذیه کودک را در این محدوده سنی، میزان شیر می دانند. نوزاد باید در سال اول تولد دریافت کند. مصرف شخصی مساوی است اما بعد از یک سالگی کودک ابتدا غذا و سپس شیر مصرف کند و دفعات شیردهی را کم کند.
وی خاطرنشان کرد: با کاهش مدت شیردهی مشکل بی اشتهایی و سوءتغذیه در بسیاری از کودکان حل می شود، البته بیماری های زمینه ای کودک و تاثیر آن بر سوء تغذیه و بی اشتهایی همواره باید مورد توجه قرار گیرد. در نظر گرفته شده است و هنگامی که پزشک کودک را معاینه می کند، یک تست بیماری خاصی را تشخیص نمی دهد، با کاهش دفعات شیردهی کودک، مشکل سوء تغذیه و بی اشتهایی را حل می کند.
این فوق تخصص بیماری های کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: به طور طبیعی در سنین 2 تا 5 سالگی سرعت رشد کودکان کاهش می یابد و نیاز بدن آنها به غذا نیز کاهش می یابد، بنابراین کودکان در این سن دچار بی اشتهایی می شوند و در این شرایط بی اشتهایی فیزیولوژیک ایجاد می شود. یک ایالت گفته می شود طبیعی است.
به گزارش ایمنا، توجه علایق و ترجیحات غذایی کودک نیز می تواند به کاهش مشکلات سوء تغذیه کمک کند. توجه تشویق کودک به غذا خوردن مطابق با ذائقه اش در غذا، ارائه غذاهای متنوع و جذاب و شرکت در فرآیند تهیه و پخت غذای کودک می تواند به افزایش علاقه او به غذا کمک کند.
یکی دیگر از روش های موثر برای بهبود مشکلات سوء تغذیه، ایجاد برنامه های غذایی منظم است، تنظیم وعده های غذایی منظم و خاص می تواند به بهبود وضعیت تغذیه کودک کمک کند، همچنین خوردن تنقلات سالم در طول روز برای کودک برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای مهم است.
به طور کلی، توجه سوء تغذیه که برای سلامت جسمی و روانی کودک نیز ضروری است، می تواند بر سلامت روان کودک تأثیر منفی بگذارد. اعتماد به نفس و استرس را افزایش می دهد؛ بنابراین، ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی و برنامه تغذیه کودک می تواند به بهبود سوء تغذیه و ارتقای رشد و تکامل سالم کمک کند.
ارسال پاسخ