انتخابتو، مینا کاویانی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت تغذیه گفت: تغذیه خوب شامل انتخاب غذای مناسب و رعایت رژیم غذایی سالم است که از سلامت عمومی فرد محافظت می کند. همچنین به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
وی افزود: تغذیه مناسب به بیماران HIV کمک می کند وزن مناسب را حفظ کرده و داروهای تجویز شده را جذب کنند.
رئیس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه ویروس اچآیوی سیستم ایمنی فرد مبتلا را مورد حمله قرار میدهد، گفت: توانایی بدن برای مقابله با عفونتها توسط سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا از بین میرود. فرد، و سیستم ایمنی تقویت شده و سالم نگه داشته می شود.
اهمیت تغذیه مناسب در بیماران HIV
کاویانی با بیان اینکه اصول اولیه تغذیه سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به HIV یکسان است، گفت: این بیماران باید از هر پنج گروه غذایی (میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، منابع غذایی پروتئینی، شیر و کم چرب) استفاده کنند. به صورت روزانه افراد مبتلا به ایدز باید روزانه مقادیر کافی غذا بخورند تا وزن مناسب و سالمی داشته باشند.
عوارض تغذیه ای داروهای ضد اچ آی وی
با اشاره به عوارض داروهای ضد اچ آی وی، گاهی اوقات داروهای ضد اچ آی وی باعث ایجاد مشکلات تغذیه ای در بیماران می شود و برخی عفونت های مرتبط با اچ آی وی، خوردن یا قورت دادن این بیماران را با مشکل مواجه می کند.
رئیس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به عوارض داروهای اچ آی وی مانند بی اشتهایی، حالت تهوع یا اسهال به این بیماران با مشکلات تغذیه ای بیشتر تاکید کرد: با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید و از آنها دوری کنید. . مشکلات متخصصان تغذیه نیز باید به ایمنی مواد غذایی توجه ویژه ای داشته باشند.
اهمیت توجه به ایمنی غذا برای بیماران HIV
کاویانی بیان کرد: آلودگی غذا و آب به میکروب های بیماری زا باعث بیماری های منتقله از غذا یا مسمومیت های غذایی می شود، بنابراین برای پیشگیری از این بیماری ها باید در انتخاب، تهیه، تهیه و نگهداری مواد غذایی به ایمنی مواد غذایی توجه شود. از آنجایی که ویروس اچ آی وی به سیستم ایمنی فرد آسیب می رساند، بیماری های ناشی از غذا در افراد مبتلا به ایدز به طور جدی و شدیدتر از افراد سالم رخ می دهد، بنابراین سازگاری حاصل می شود. قوانین ایمنی مواد غذایی برای این افراد بسیار مهم است و خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل های ایمنی غذایی برای بیماران HIV به نکات زیر اشاره کرد:
الف- افراد مبتلا به ایدز از مصرف غذاهای زیر اجتناب کنند:
– تخم مرغ خام یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام
– مرغ، گوشت و غذاهای دریایی خام یا نیم پز
– شیر یا لبنیات و آب میوه های غیر پاستوریزه
برای برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی، این چهار اصل اساسی را دنبال کنید:
1- نظافت: قبل از تهیه غذا، دست ها، وسایل آشپزخانه و سطوحی که غذا در آنجا تهیه می شود باید شسته و تمیز شوند.
2- جداسازی: برای جلوگیری از انتشار میکروب ها از یک ماده غذایی به مواد غذایی دیگر، باید آنها را از یکدیگر جدا کرد، مثلاً گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ از غذاهای آماده، نان، از جمله میوه ها و سبزیجات، باید جدا نگهداری شوند.
3- پخت کامل: از دماسنج مواد غذایی برای اطمینان از دمای ایمن پخت استفاده کنید.
4- سرد شدن: گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی یا سایر غذاهای فاسد شدنی قبل از پخت در یخچال نگهداری شود یا منجمد شود.
ارسال پاسخ