آخرین وضعیت بیماری های تنفسی و آنفولانزا در ایران و جهان

آخرین وضعیت بیماری های تنفسی و آنفولانزا در ایران و

انتخابتو، مقامات وزارت بهداشت بر اساس نتایج مشاهدات آزمایشگاهی اخیر در مورد شیوع بالای سویه H1N1، آنفولانزا چاسلی اعلام و درخواست کرد که مردم از حضور در مکان های شلوغ خودداری کنند و همچنین از ماسک استفاده کنند.

بیماری های تنفسی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در جهان و ایران است. در حالی که بیماری های تنفسی ویروسی یکی از مشکلات رایج سلامتی است که سالانه میلیون ها نفر را در سراسر جهان در معرض خطر قرار می دهد، فصل زمستان باعث می شود بسیاری از موارد و میلیون ها نفر در بیمارستان بستری شوند. مردم و بسیاری از مرگ و میر در جهان.

بیماری‌های عفونی حاد تنفسی علائم، عوامل خطر و استراتژی‌های پیشگیری مشابهی دارند.

ویروس های تنفسی می توانند باعث عفونت های ریوی جدی مانند ذات الریه شوند. علائم ویروس های تنفسی شامل تب، لرز، خستگی، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، از دست دادن اشتها، گلودرد، استفراغ، از دست دادن چشایی یا بویایی، سردرد، درد عضلانی است. یا بدن درد و اسهال.

افراد مسن در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، به ویژه افراد مسن مبتلا به بیماری های زمینه ای، افراد چاق، زنان باردار تا دو هفته پس از تولد، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند بیماری های خونی، نارسایی مزمن کلیه و کبد، بیماری های قلبی، دیابتی ها و کودکان. وجود دارد.

انتقال از طریق تماس نزدیک و تنفس و یا سطوح فضاهای بسته با تهویه ناکافی و ازدحام و تجمع افراد از عوامل انتقال این بیماری های تنفسی است.

آخرین وضعیت آنفولانزا و کووید 19

فعالیت آنفلوانزا در بسیاری از کشورهای اروپایی در نیمکره شمالی، آمریکای مرکزی، کارائیب، غرب آفریقا و آفریقای مرکزی، شمال آفریقا و آسیا افزایش یافته است. شواهدی از افزایش فعالیت آنفلوانزا در کشورهای اروپایی و هشت کشور اروپایی وجود دارد. درصد آنفولانزا بیش از 10 درصد مثبت است.

آنفولانزا یکی از شایع ترین بیماری های ویروسی تنفسی است که سالانه تقریباً یک میلیارد مورد در جهان گزارش می شود که از این تعداد تقریباً سه تا پنج میلیون مورد منجر به بیماری های تنفسی جدی می شود و سالانه 290000 تا 650000 مرگ ناشی از بیماری های تنفسی رخ می دهد. . می دهد

تاکنون وضعیت جهانی کووید-19 در مقایسه با اوج شیوع این بیماری به میزان قابل توجهی بهبود یافته است، به طوری که سازمان بهداشت جهانی آن را در رتبه پنجم قرار داده است. می 2023 طبق 15 می 1402 پایان اورژانس بهداشتی نگرانی بین المللی در جهان را به دلیل کووید-19 اعلام کرد.

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که تعداد موارد جدید و مرگ و میر ناشی از کووید-19 کمتر از تعداد واقعی است، زیرا بسیاری از کشورها گزارش کووید-19 یا کووید-19 را متوقف کرده اند. فرکانس ارائه تغییر کرده است و لازم است با توجه به کاهش تعداد آزمایشات انجام شده و تاخیر در گزارش، تعداد موارد جدید کووید-19 و مرگ و میرهای جدید کووید-19 در جهان با احتیاط تفسیر شود.

در بازه زمانی 16 سپتامبر 2024 تا 13 اکتبر 2024، یعنی. بیست و ششم گفتنی است از شهریور تا 22 مهر ماه 1403 تعداد موارد جدید شناسایی شده کووید 19 در جهان نسبت به مدت 28 روز قبل 18 درصد و تعداد فوتی های جدید نیز 18 درصد افزایش داشته است. کووید 25.19 درصد کاهش یافت.

از کشورهایی که داده‌های بستری شدن در بیمارستان و بستری در مراقبت‌های ویژه را گزارش می‌کنند، 9 درصد کاهش پذیرش‌های جدید و 39 درصد کاهش پذیرش‌های جدید در بخش مراقبت‌های ویژه را گزارش کرده‌اند.

اگرچه فعالیت ویروس و بیماری کووید-19 در بسیاری از کشورهای اروپایی پس از پیک در جولای 1403 کاهش یافته است، اما در برخی از کشورهای اروپایی افزایش فعالیت کووید-19 مشاهده می شود، اگرچه فعالیت این ویروس همچنان بالاست. . در آسیای جنوب شرقی نیز مشاهده شده است.

امسال، فعالیت RSV (یک علت شایع عفونت های تنفسی) در اروپا دو هفته زودتر از سال گذشته آغاز شد و اکنون افزایش موارد RSV در اروپا برای این فصل از سال پیش بینی می شود.

همچنین تا 18 دی ماه سال جاری نزدیک به 258 هزار آزمایش آنفولانزا در دنیا انجام شده که 11.98 درصد از این آزمایشات مثبت بوده است. علاوه بر این، تا به امروز بیش از 329000 آزمایش کووید-19 انجام شده است. 06/15 درصد موارد مثبت بودند.

آخرین وضعیت بیماری های تنفسی در ایران

همانطور که در سایر کشورها، وضعیت بیماری های تنفسی در ایران نیز با شروع فصل سرما رو به افزایش است، تعداد مبتلایان به آنفولانزا به ویژه در بین کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای رو به افزایش است. آموزش پزشکی و آموزش پزشکی در ایران سیستم هایی را برای پایش و مراقبت از بیماری های تنفسی ایجاد کرده اند. به طور خلاصه در این سیستم ها در کشور نمونه های گرفته شده از برخی بیماران با علائم بیماری تنفسی در آزمایشگاه بررسی می شود تا علت عفونت دستگاه تنفسی مشخص شود. گزارش های دوهفته ای یا هفتگی به وزارت تسلیم می شود. سلامت خلاصه شد.

یافته‌های این سیستم‌های نظارتی در هفته منتهی به 30 دسامبر سال جاری نشان می‌دهد که 21 تا 23 درصد موارد عفونت تنفسی فعلی آنفولانزا هستند که نوع آنفولانزا در بیشتر موارد آنفولانزای A و زیرگروه H1N1 است. مثل آنفولانزای فصلی

پایش آنفولانزا در دو ماه اخیر نشان می دهد که میزان ابتلا و شیوع این بیماری به تدریج در حال افزایش است البته اینکه شیوع آنفلوآنزا در بین تمام عفونت های تنفسی در حال گردش در جامعه بیش از 20 درصد است نشان از افزایش آن در این فصل دارد. سال این میزان در افراد بستری بیشتر به دلیل عفونت های مجاری تنفسی است.

این الگو، یعنی بروز بیشتر در این زمان از سال، کاملاً با الگوی شیوع آنفلوآنزا قبل از بحران کووید-19 مطابقت دارد، اگرچه شیوع آنفولانزا در میان عفونت‌های تنفسی در برخی استان‌ها بیشتر است.

مهم‌ترین توصیه مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این زمان و با توجه به شیوع بیشتر آنفلوآنزا پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ به‌ویژه برای سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و رعایت قوانین تنفسی از جمله استفاده از ماسک است. شما می توانید در برابر عفونت محافظت کنید. شستن مرتب دست ها نیز اکیدا توصیه می شود و به افرادی که علائم بیماری های تنفسی دارند توصیه می شود تا زمان بهبودی با نظر پزشک در منزل استراحت کنند و از مکان های عمومی خودداری کنند. از تجمع خودداری کنید.

راینوویروس ها که بعد از آنفولانزا باعث سرماخوردگی می شوند، دومین عامل اصلی عفونت های تنفسی هستند. وزارت بهداشت بر اساس پایش ویروس‌های در حال گردش در بیماری‌های حاد تنفسی در کشور، به‌طور منظم از طریق شبکه آزمایشگاهی علت بیماری‌های تنفسی را رصد می‌کند. در آذرماه امسال 119 نمونه بر حسب 21 مورد وجود دارد. پاتوژن تحقیقات تنفسی در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی انجام شد که نتایج نشان می‌دهد ویروس‌های پیشرو در گردش، ویروس‌های آنفلوانزا با ۲۱ درصد، راینو ویروس‌ها با ۱۱.۸ درصد و کرونا با ۶.۷ درصد هستند.

چگونه از بیماری های تنفسی پیشگیری کنیم؟

اقدامات احتیاطی بهداشتی: شستن مرتب دست ها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه و ضدعفونی کردن برای کاهش انتقال بیماری.

ماسک و تجهیزات حفاظتی: استفاده از ماسک در مکان های شلوغ و اطمینان از دسترسی پرسنل مراقبت های بهداشتی به تجهیزات حفاظت فردی مناسب.

عادات سالم: ترویج ورزش، خواب کافی، تغذیه متعادل برای تقویت ایمنی بدن و تشویق افراد به دوری از محیط های شلوغ در طول همه گیری.

نکات بهداشتی برجسته: به ویژه در فصول و زمان هایی که بیماری های تنفسی شایع تر است، مانند روزهای پایانی اوایل زمستان 1403، باید به افراد در معرض خطر توجه بیشتری شود و تا حد امکان از مکان های شلوغ پرهیز شود، به ویژه استفاده از ماسک. در مناطق بسته و محیط های شلوغ به ویژه در افراد پرخطر و رعایت قوانین تنفسی و شستن مرتب دست ها با آب و صابون و اطمینان از تهویه مناسب تا حد امکان.