انتخابتو به نقل از ایلنا، 3 قطعه در حراج موجود است. BT. جی هفته گذشته از دو سکه ساسانی در نیویورک رونمایی کرد و پس از آن وزارت میراث فرهنگی دستور پیگیری و شکایت فوری برای بازگرداندن این سکه های ارزشمند دوره ساسانیان را صادر کرد. اما یک روز پس از بیانیه رسمی وزارت میراث فرهنگی و تشکیل پرونده برای بازگرداندن 2 سکه ساسانی، 15 سکه طلای دیگر هخامنشی و ساسانی در حراج نیویورک حاضر شد.
در نوامبر سال گذشته، حفاران غیرمجاز شهر باستانی بیضا را غارت کردند و بیش از 600 اثر تاریخی به سرقت رفتند. همزمان اعلام شد که این گنج از طریق واسطه ها به بازارهای بین المللی قاچاق شده است تا اینکه در حراج هفته گذشته نیویورک 2 سکه ساسانی دقیقا مطابق با سکه های قاچاق شده از خرابه های بیضا در استان فارس مشخص شد.
از آنجایی که بر اساس قوانین بین المللی و تاکید یونسکو، خرید و فروش هرگونه آثار به دست آمده از حفاری های غیرمجاز و قاچاق از طریق موزه ها و حراج ها ممنوع است و این آثار باید سریعاً به کشورهای مبدأ بازگردانده شوند، وزارت میراث فرهنگی فوراً پرونده تشکیل داد. دعوای بازگرداندن پول حراج پس از دریافت خبر آن آغاز شد.
با این حال، مناقصه C. BT بود. جی در نیویورک در اقدامی جدید 15 سکه دیگر هخامنشی و ساسانی را برای فروش در حراج 20 روزه معرفی کرده است. این اقدام نشان می دهد که تنها دو سکه نقره متعلق به آذرمیدخت و شاه پارس هخامنشی که در نتیجه حفاری های غیرمجاز در شهرستان بیضا در استان فارس کشف شده بود، نتوانسته به این حراجی در نیویورک برسد، در حالی که بیش از 600 سکه به این حراجی در نیویورک رسید. حذف شده توسط حفاران و قاچاقچیان غیر مجاز به این حراج آمد.
معاون سخنگوی میراث فرهنگی «فاطمه داوری» در خصوص افتتاح اخیر این حراج 15 سکه هخامنشی و ساسانی ایران گفت: میراث فرهنگی به محض اطلاع از حراج تعدادی از سکه های تاریخی ایران، گفت: : آمریکا در دوره هخامنشیان و ساسانیان در حراجی که در سال 2018 برگزار شد به تحقیق و بررسی موضوع پرداخت.
به گفته سخنگوی وزارت میراث فرهنگی، ایران در سال 1970 این قرارداد را به عنوان یکی از کشورهای شرکت کننده در کنوانسیون یونسکو “اقدامات لازم برای ممنوعیت و جلوگیری از واردات، صادرات و تملک غیرقانونی دارایی های فرهنگی” امضا کرد. تلاش های زیادی برای جلوگیری از ورود، خروج و فروش دارایی های فرهنگی تاریخی انجام داده و تلاش های بسیاری را با همکاری سایر نهادها برای ردیابی و بازگرداندن دارایی های فرهنگی خارج شده به صورت غیرقانونی از کشور انجام داده است.
زمانی که یک اثر تاریخی که محصول قاچاق و فرآیندهای غیرقانونی است وارد حراج می شود، ابتدا اصالت اثر بررسی می شود، پس از تکمیل پرونده، مدارک ارسال می شود، اطلاعات جمع آوری و پیگیری می شود. از این پس با همکاری سایر نهادها فاز توقف مناقصه آغاز می شود و از این پس پیگیری قانونی و بازگشت آثار در دستور کار قرار می گیرد.
داوری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پرونده بازگرداندن سکه های تاریخی در حراج نیویورک از طریق وزارت میراث فرهنگی انجام می شود یا به نهاد ریاست جمهوری منتقل می شود، گفت: در حال حاضر این پرونده در حال پیگیری است. توسط وزارت میراث فرهنگی و با پیگیری شاهدان، این سکه ها و کشور امیدواریم آثار تاریخی ضبط و مسترد شود.
سکه 75 هزار دلاری هرمز اول ساسانی در حراج نیویورک به فروش رفت
در آخرین حراج حراج سکه های ایرانی هخامنشی و ساسانی می توان به سکه طلای هرمز اول از پادشاهان ساسانی که در سال های ۲۷۲-۲۷۳ میلادی در ایران ضرب شد اشاره کرد. روی سکه تصویر این پادشاه ساسانی و پشت آن تصویر آتش گودال و محراب است که دو طرف آتش را در دست گرفته و نماز می خواند. حراج سی بی تی. جی نیویورک اظهار داشت که این سکه بسیار کمیاب است. سکه های او لقب «پادشاهان ایران» را دارند.
حراج CNG این سکه را با حداقل پیشنهاد 45,000 دلار و قیمت فروش تخمینی 75,000 دلار فهرست می کند. وزن این سکه 7.41 گرم است.
اما یکی دیگر از سکه های ارزشمند حراج نیویورک که تا سه هفته آینده به صورت آنلاین به فروش می رسد، سکه ای مربوط به دوران هخامنشیان است که گفته می شود مربوط به دوران سلطنت داریوش دوم است و گفته می شود مربوط به سال های 420 تا 375 قبل از میلاد است. یک سکه اژدهای هخامنشی 8.37 گرم وزن دارد.
با بررسی بیشتر در مورد این حراج و اطلاعات موجود در آن، سومین فناوری اطلاعات در دو روز آخر حراج. جی نیویورک که در آمریکا سکه های باستانی می فروشد، بیش از 10 سکه نقره ساسانی را نیز به بازار عرضه کرد که بسیاری از آنها تصاویر پادشاهان ساسانی، آتشکده ها و گودال های آتش را در پشت و روی آنها داشتند و قیمت های بسیار بالایی را تعیین کردند. برای فروش آنها بود.
به گزارش سلامنو
ارسال پاسخ