علاوه بر کمک های نظامی به ایران ، سیاست انکار چین

علاوه بر کمک های نظامی به ایران ، سیاست انکار چین


چینی ها در طول جنگ خود با اوکراین و هند ، از روسیه و پاکستان پشتیبانی و پشتیبانی نظامی را ارائه دادند و با در نظر گرفتن این تاریخ رفتاری ، به نظر می رسد که به آن کمک کرده و آن را انکار می کند.

به گفته ایران ، وان ، متخصص و ویراستار امور استراتژیک چینی ، مقاله ای را در وب سایت گفتار آمریكا نوشت كه كمكهای نظامی چین به تهران را در این وب سایت به عنوان یك تاكتیك و تخصص ویژه چین برای فرار از مسئولیت های سیاسی و دیپلماتیک رد كرد.

این مقاله به شرح زیر است:

چین اصرار داشت که مدت طولانی سلاح به جنگ نداده است و آن را به عنوان یک اصل مطابق با سیاست خارجی “غیرقانونی” خود می بیند. با این حال ، در سالهای اخیر ، پکن بارها و بارها متهم شده است: ارائه کمک های نظامی مستقیم به کشورهای شرکت کننده در جنگ برای عموم آزاد است و حتی بی طرفی دیپلماتیک می شود.

به نظر می رسد در مورد دو متحد نزدیک چین صادق است: روسیه ، در ماه مه امسال در آخرین درگیری های مسلحانه با هند در مبارزه با اوکراین و پاکستان.

اکنون ، پکن کشوری است که در یک درگیری طولانی مدت سایه شرکت کرده است ، که برای مدت طولانی به یک جنگ داغ کوتاه مدت با اسرائیل تبدیل شده است.

پس از جنگ 12 روزه گذشته در خاورمیانه ، چین بنا به گزارش ها زمین را برای موشک ها به ایران پیشنهاد داد. چنین قسمت هایی پس از آسیب رساندن به شبکه دفاع هوایی ایران در آخرین حمله اسرائیل ، نیاز نظامی مهمی به تهران است.

سفارت چین در اسرائیل گزارش ها را رد کرد و گفت که چین از گسترش کشتار جمعی بسیار ناراحت کننده است و اسلحه را به کشورهایی که از این جنگ خارج شده اند صادر نمی کند. با این حال ، وزارت امور خارجه چین هنوز اظهارات رسمی در مورد انتقال نکرده است.

به عنوان یک متخصص در استراتژی کلان چین ، بسیار محتمل است که چین حمایت نظامی از ایران را به طور علنی رد کند. چنین انکار به پکن اجازه می دهد تا در حالی که مدیریت انتقادات بین المللی و حفظ انعطاف پذیری دیپلماتیک را نشان می دهد ، از نفوذ نظامی خود استفاده کند و برخی از تجهیزات خود را به نمایش بگذارد.

با این حال ، این تاکتیک فقط در اینجا کار می کند. با افزایش شواهد غیرمستقیم ، همانطور که بسیاری می گویند ، این نوع اقدامات پنهان می تواند به تدریج به یک راز آشکار تبدیل شود – منجر به چیزی که محققان آن را “انکار غیرقابل قبول” می نامند ، حتی اگر انکار دیگر معتبر نباشد ، حتی اگر هنوز هم به طور رسمی حفظ شود.

حمایت چین از جنگ روسیه

اگرچه پکن دائماً در جنگ روسیه -کلراین که از سال 2022 آغاز شد ، گفت ، اما عملاً از روسیه در عمل حمایت می کرد. برخی از این حمایت ها این است که چین به یک هدف استراتژیک مشابه ادامه می دهد که نظم بین المللی را تحت رهبری غربی به چالش می کشد.

وزیر امور خارجه چین اخیراً به كجاا كلالاس ، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت كه پکن نتوانست جنگ اوکراین روسیه را شکست دهد. گفته می شود که وی به روسیه هشدار می دهد که شکست روسیه احتمالاً بر همه فشارهای استراتژیک ایالات متحده متمرکز خواهد شد.

مسکو از پکن نقش مهمی در محافظت از غرب دارد و با هدایت توجه و منابع ایالات متحده از منطقه آسیا-پاسیا ، فضای تنفسی استراتژیک استراتژیک را به چین می دهد.

علاوه بر تعمیق روابط تجاری تحت تحریم های غربی ، چین از کالاهایی خبر داده است که می تواند برای مقادیر زیادی کالاهای موجود استفاده شود – اهداف مدنی و نظامی برای بهبود توانایی های تهاجمی و دفاعی مسکو و افزایش تولید صنعت نظامی به روسیه. همچنین به نظر می رسد پکن تصاویر ماهواره ای را برای کمک به روسیه در میدان نبرد ارائه می دهد.

در حالی که ایالات متحده و اروپا بارها سعی در انتقاد از چین برای کمک های نظامی به روسیه دارند ، پکن همواره چنین ادعاهایی را رد کرده است.

به تازگی ، در 18 آوریل 2025 ، اوکراین چین را به طور رسمی از روسیه به طور مستقیم حمایت کرد و سه شرکت مبتنی بر چینی را تصویب کرد ، که کیف گفت که آنها در تولید سلاح برای تلاش های جنگ روسیه شرکت کرده اند.

وزارت امور خارجه چین ، که دوباره به یک رایج تبدیل شده است ، ادعای اوکراین را رد کرد و مجدداً تأکید کرد که چین هرگز سلاح کشنده ای به هیچ بخشی از درگیری نداده و موضع رسمی خود را در مورد تشویق مذاکرات آتش بس و صلح تکرار کرده است.

حمایت از نور خاموش چین از پاکستان

پکن مدتهاست که خود را به عنوان یک طرف بی طرف در درگیری هند -پاکستان معرفی کرده و از هر دو طرف و گفتگوی مسالمت آمیز فراخوانده شده است.

با این حال ، در عمل ، چین متحد پاکستان است ، و به نظر می رسد حمایت مستقیم نظامی که به اسلام آباد ارائه می دهد به این دلیل است که تأثیر منطقه ای چین از هند ، متعادل کردن همکاری های استراتژیک در ایالات متحده و هند و تمایل به محافظت از روش اقتصادی موقت چین است.

در ماه مه امسال ، در آخرین درگیری بین هند و پاکستان ، پاکستان از جنگجویان J-10C چین در جنگ استفاده کرد و پنج هواپیمای هندی را رها کرد.

در طی درگیری کوتاه پاکستان ، دفاع هوایی عمدتاً مبتنی بر تجهیزات چینی بود و از سیستم های هوای چینی ، موشک های هوایی ، سیستم های رادار پیشرفته و هواپیماهای بدون سرنشین برای عملیات شناسایی استفاده می شد. به طور کلی ، بیش از 80 درصد از واردات نظامی پاکستان در پنج سال گذشته در چین است.

اگر این اثبات شود ، حمایت نظامی چین از پاکستان ادعا کرد که معاون فرمانده ارتش هند ادعا کرده است که چین اطلاعات فوری در مورد نیروهای هندی در طول درگیری ارائه می دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به این سؤال که وی از این مسئله آگاه نیست ، گفت. آنها مجدداً تأکید کردند که روابط چین با پاکستان مخالف هیچ شخص ثالث نبوده است ، و این که پکن موضع طولانی خود را برای حمایت از شهرک مسالمت آمیز هند و پاکستان تکرار کرده است.

رد کمک های نظامی به ایران

مانند روسیه و پاکستان ، ایران به تدریج به عنوان شریک چین دیده می شد.

در سال 2021 ، چین و ایران توافق نامه همکاری جامع 25 ساله را امضا کردند که نشان دهنده عمق روابط استراتژیک ، 400 میلیارد دلار ارزش تجارت ، انرژی و امنیت است.

این توافقنامه نشان دهنده ارزش استراتژیک پکن است که ایران فکر می کند. تهران از پکن تعادل در برابر تأثیر ایالات متحده و متحدین آن – به ویژه اسرائیل و عربستان سعودی – است و به هدایت تمرکز منابع و توجه غرب از چین کمک می کند.

با این حال ، اخیراً ، موقعیت تهران در منطقه تضعیف شده است. در درگیری با اسرائیل ، زیرساخت های دفاع هوایی فقط آسیب دیده بود ، بلکه متحدین منطقه ای – حماس ، حزب الله و رژیم اسد در سوریه – به طور جدی توسط اسرائیل شلیک یا فرو ریختند.

در این موارد ، پکن برای حفظ ثبات ایران باید از تهران حمایت کند.

در حقیقت ، پکن بارها و بارها از تحریم های انرژی ایران جان سالم به در برد ، بنابراین تخمین زده می شود که 90 ٪ از صادرات نفت ایران هنوز به چین می روند.
اگرچه پکن در طول جنگ 12 روزه از ایران حمایت نکرد ، اما بسیاری از گزارش ها مبنی بر اینکه ایران به عنوان تهیه کننده جایگزین برای نیازهای دفاعی ایران به دنبال چین است.

تصور می شود که شریک نظامی سنتی تاهران روسیه دیگر به دلیل مشکلات خود در جنگ با اوکراین ، دیگر تجهیزات دفاعی کافی و با کیفیت را به ایران ارائه نمی دهد. برخی از کاربران تأثیرگذار رسانه های اجتماعی در چین به اندازه کافی پیش رفته اند تا از سلاح های نظامی چین به شدت حمایت کنند.

من معتقدم که اگر چین این کار را انجام دهد ، احتمالاً شیوه استفاده از آن در جای دیگر را ادامه خواهد داد و ضمن ارائه کمک ، مداخله ای را برای عموم رد می کند.

برای انجام این کار ، در حالی که به چین اجازه می دهد روابط دیپلماتیک با رقبای منطقه ای ایران مانند اسرائیل و عربستان سعودی را حفظ کند ، از خاور میانه آشفته نیز بهره می برد ، که تمرکز واشنگتن را هدایت می کند و به پکن فضای تنفسی استراتژیک می دهد.

سیاست انکار چین نشان دهنده یک جاه طلبی استراتژیک گسترده تر است. به عبارت دیگر ، پکن می خواهد بدون ایجاد واکنش های منفی آشکار ، تأثیر اختلافات مهم منطقه ای را اجرا کند.

پکن قصد دارد تسلط غرب را تضعیف کند و تمرکز استراتژیک ایالات متحده را از محیط زیست محیطی خود حل کند و از خطرات و مسئولیت های واحد نظامی باز جلوگیری کند.